Už za dva měsíce k nám dorazí zbrusu nová akční jízda, ve které se budou s opravdu pořádným stylem zabíjet náckové. Studio Lionsgate zveřejnilo oficiální trailer na finský snímek Sisu, na který se můžete podívat výše.

Příběh nás zavede do severního Finska roku 1944, kde na sklonku druhé světové války žije v místní divočině osamělým a poklidným životem stárnoucí prospektor jménem Aatami Korpi (Jorma Tommila). Jednoho dne se mu však čirou náhodou neuvěřitelně poštěstí a narazí na zlatou žílu, která by z něho mohla udělat pracháče. Je tu však jeden háček. Nejbližší město s bankou je od něho vzdálené na 563 mil. I přesto se ale Aatami rozhodne dlouhou a náročnou cestu podniknout. Samozřejmě se to ale neobejde bez vážných komplikací. 

Aatami totiž narazí na ustupující oddíl nacistických vojáků, které vede krutý a nemilosrdný obersturmführer SS jménem Bruno Helldorf (Aksel Hennie). A ti ho samozřejmě jít dál nenechají. Helldorf a jeho muži mu zlatou seberou, přičemž se zdá, že ho následně také připraví o život. To ale ona náckovská banda ještě netuší, že okrást a zajmout právě Aatamiho, který se na výpravu také vydal se svým věrným psíkem, byla hrubá chyba, jež bude pro některé z nich tou poslední.

Aatami je totiž bývalý elitní voják, který ztělesňuje „sisu“, tedy zářnou formu odvahy a nepředstavitelného odhodlání čelit ohromné přesile. Aatami tak rozpoutá krvavý masakr, během kterého budou lítat vzduchem nejenom kulky, ale i kusy náckovských těl. Je tak odhodlaný získat své zlato zpět. A je mu úplně jedno, kolik Hitlerovo nohsledů bude muset kvůli tomu zabít. 

O scénář a režii se postaral finský filmař Jalmari Helander, který je zodpovědný za akčňáky jako Rare Exports (2010) a Sejmi prezidenta (2014).

Dále se ve snímku představí herci jako Jack Doolan, Mimosa Willamo, Onni Tommila, Arttu Kapulainen, Tatu Sinisalo a Vincent Willestrand.

Oficiální premiéra je stanovená na 28. 4. 2023.