První sezona animované antalogie Love, Death & Robots byla pro Netflix opravdovou trefou do černého. Slavní scénáristé Tim Miller (Deadpool) a David Fincher (Klub Rváčů, Mank) stojí za nevšedním projektem, který se rázem zařadil mezi ty nejsvobodomyslnější a nejkreativnější projekty, jaké se kdy objevily na televizních obrazovkách.

První série čítala dohromady osmnáct krátkých animovaných příběhů. Každý příběh byl nejenom animovaný ve svém specificky odlišném stylu, ale diverzita jednotlivých filmečků byladechberoucí. Nebudu říkat, že každá „povídka“ byla tím nejfantastičtějším zážitkem, protože nebyla. Ale právě ona rozdílnost, kdy se každý tvůrce dokázal na pár minutách vyřádit a předat nejedno zajímavé poselství, je něco, čím dle mého Netflix navždycky změnil hru ohledně animovaných seriálů pro starší publikum.

A my už nyní víme, že nám Netflix nabídne pokračování Love, Death & Robotsm, které je takřka za dveřmi. Premiéra seriálu je připravena na 14. května tohoto roku. Za necelý měsíc se tak opět ponoříme do fascinujících krátkých příběhů, na které nás má navnadit velmi zajímavý trailer.

V něm se hodně mísí dvě zcela odlišné roviny světa. Trailer naznačuje, že by se v příbězích měla v hojné míře objevovat společnost na hraně dystopie a utopie. Opět se tak můžeme těšit na pořádnou sci-fi jízdu, prokládanou prvky realismu, fantasy, hororu a dalších oblíbených fantaskních žánrů.

To však není všechno. Netflix si rovnou objednal i třetí řadu, která by se měla na populární placené službě objevit již v roce 2022. I to má nejspíš za příčinu, že druhá i třetí sezona budou oproti té první razantně kratší. Obě by měly obsahovat pouze osm dílů, ale to nám snad vadit nebude, když z toho nakonec vyjde kvalita nad kvantitou.

Do kreativního týmu okolo Millera a Finchera přibyla významná ženská scénáristka. Ruku k dílu totiž přiložila Jennifer Yuh Nelson. Tato jihokorejská režisérka se proslavila především jako režisérka druhého a třetího dílu animované komedie Kung Fu Panda. U projektu Love, Death & Robots je pak jakousi supervizorkou, která dohlíží na veškerou animaci v každé připravované epizodě. 

Už první série je ověnčená několika cenami Emmy a my jsme neskutečně natěšení, co si pro nás připraví druhá řada. Navíc už opravdu klepe na dveře, a to naše nadšení ještě umocňuje. A co vy? Těšíte se na druhou sezonu antalogie Love, Death & Robots?