Během posledního dne akce Star Wars Celebration v americkém Anaheimu byl věnován prostor i druhé řadě animovaného spin-offu Star Wars: The Bad Batch, jenž vychází ze základů, které položila poslední sezóna seriálu Star Wars: Klonové války. V první řadě jsme se proto dočkali prvního traileru, který láká na další dobrodružství Huntera, Echa, Wreckera, Techa a Omegy. Ti stále tvoří jednotku známou jako Clone Force 99 nebo Bad Batch (Vadná várka).

Druhá sezóna slibuje novou éru, trailer však ukazuje řadu starých známých. Samozřejmě se vrátí Crosshair, Cid, kapitán Rex nebo viceadmirál Rampart, někoho ale může překvapit prostor pro samotného císaře Palpatina nebo Gungiho, wookieeského jediského padawana, kterého můžete znát už ze seriálu Star Wars: Klonové války. Takže ano, Gungi přežil události rozkazu 66. Potěšit mohou i další výstupy imperiálních komand a aby toho nebylo málo, v několika záběrech traileru lze spatřit klonovaného vojáka, který zatraceně připomíná velitele Codyho, po jehož návratu mnozí fanoušci volají už řadu let. Cody se přitom kromě Klonových válek objevil také ve filmu Star Wars: Pomsta Sithů.

Tvůrci seriálu během Star Wars Celebration prohlásili, že Omega je o něco starší, takže druhá řada The Bad Batch se neodehrává ihned po událostech první sezóny. Dokonce jsem se dozvěděli, že Dee Bradley Baker, který dabuje doslova všechny animované klony, tedy i všechny členy jednotky Clone Force 99, namlouvá veškeré své repliky na první dobrou. Tomu se říká výkon. Druhou sezónu Star Wars: The Bad Batch každopádně uvidíme letos na podzim, samozřejmě na Disney+.