Clint Eastwood je borec. Slavný herec a režisér před několika měsíci oslavil 91. narozeniny, ale přesto zvládá téměř každý rok natočit nový film a v mnoha z nich i sám hraje. Nejinak je tomu v případě jeho nového filmu Cry Macho. V něm Eastwood hraje bývalou hvězdu rodea, přičemž dostane od svého kolegy za úkol vyrazit do Mexika a přivézt zpět problematického chlapce.

Nový trailer však naznačuje, že výrostek nechce od nikoho pomoci, a tak oba muže, starého i mladého, čeká náročná cesta, během níž se od sebe mohou něco navzájem naučit. Celkově zatím působí Cry Macho jako jakýsi kříženec filmů Gran Torino a Pašerák, které Eastwood natočil v minulosti.

V první řadě je ale z traileru cítit pocit, jako by si Clint uvědomoval, že může jít o jeho poslední snímek, a tak nám chce nabídnout jakousi rozlučku a předat ještě trochu té věkem získané moudrosti. Upoutávka nepochybně funguje skvěle i díky použití skladby Miserere, která je součástí hudebního doprovodu filmu Mise od Ennia Morriconeho. Jména Clint Eastwood a Ennio Morricone přitom k sobě vždy krásně pasovala.

Cry Macho se v českých kinech objeví 16. 9. 2021, zatímco do amerických kin a do nabídky streamovací služby HBO Max dorazí o den později. Dobrá zpráva tedy je, že na rozdíl od předešlých Eastwoodových filmů, jako je již zmíněný Pašerák nebo Richard Jewell, nás tentokrát nečeká několikaměsíční prodleva mezi zahraniční a českou premiérou.