Seriály to holt mají těžké. I přestože jakožto jejich tvůrce máte nějakou vizi, není absolutně žádná záruka, že bude nakonec naplněna. Všechno totiž závisí nejen na tom, zda ho dobře přijme publikum, ale i na samotné sledovanosti. A přesně v obou dvou aspektech selhala i novodobá hraná adaptace slavného anime Kovboj Bebop, která se svou první sérií premiérovala 19. 11. 2021. Jelikož původní animovaný seriál patří mezi nejmilovanější kusy anime, tak se na hranou verzi, která byla oznámena již v roce 2017, přirozeně čekalo s notnou dávkou nadšení. Pokud jste však čekali, že se seriál dočká i druhé série, máme pro vás velice smutnou zprávu. Netflix oznámil, že hraný Kovboj Bebop má být zrušen. 

I přestože měl Kovboj Bebop poměrně hezky vypadající trailery, které si braly silnou inspiraci z ikonického stylu původního anime, samotný seriál už tolik neohromil. Reakce byly jak u diváků, tak i u kritiků, poměrně rozporuplné, ovšem spíše se to více přiklání k těm negativnějším názorům. Důkazem může být i hodnocení, které momentálně seriál má na známém hodnotícím serveru Rotten Tomatoes. Od kritiků má seriál zatím 46 %, od diváků zas 55 %, což rozhodně žádná velká sláva není. Seriál navíc ani zdaleka neměl tak velkou sledovanost, jakou si Netflix přál. Po svém vydání se nedostal ani do první TOP desítky nejstreamovanějších seriálů na službě. Právě ona nízká sledovanost a nelibost publika byly hlavními faktory, které rozhodly o tom, že seriál se žádného pokračování opravdu nedočká. 

Není to první neúspěch, který Netflix s adaptací nějakého anime zaznamenal. V roce 2017 vznikla pod jeho dohledem hraná americká verze oblíbeného anime seriálu Death Note, která taktéž diváky příliš neohromila. Nutno také dodat, že ve výrobě je stále i hraná adaptace seriálu One Piece. Tak doufejme, že aspoň ta bude mít větší štěstí. A když už je řeč o zrušených seriálech, určitě se podívejte na naše nedávné video!