V dnešním pondělním box office okénku se zaměříme především na momentálního šampiona roku 2022, kterým je veleúspěšný Top Gun: Maverick. Zdá se to neuvěřitelné, ale skvěle přijímané pokračování klasiky z osmdesátých let se svými tržbami nadále překvapuje i po téměř třech měsících od premiéry. Pojďme se nejdřív podívat na jeho domácí box office, tedy tržby ze Severní Ameriky. Zde již Maverick vydělal přes 683 milionů dolarů, čímž už překonal nejenom Cameronův Titanik, ale také marvelovku Avengers: Infinity War, která má na kontě 678 milionů (znovu připomínáme, že se jedná o tržby pouze z domácího prostředí).

Pokud by se druhému Top Gunu podařilo v budoucnu přehoupnout přes 700 milionů, dostal by se do TOP 5 komerčně nejúspěšnějších filmů v USA. 

Infinity War však nejsou jedinými Avengery, které Maverick nedávno se svými tržbami překonal. Když se totiž podíváme na celosvětové tržby filmu, tak zjistíme, že druhé letecké dobrodružství Toma Cruise už vydělalo parádních 1,403 miliard dolarů. Film tak ve světovém box officu předběhl MCU snímek Avengers: Age of Ultron, který se zas může chlubit výdělkem 1,402 miliard.

Top Gun: Maverick si tak i nadále udržuje status komerčně nejúspěšnějšího filmu roku 2022, přičemž se zdá, že mu ještě nějakou dobu zůstane. Je ale dost možné, že ho o něj připraví druhý díl Avatara jménem The Way of Water, kterého se dočkáme na konci roku. Ale necháme se překvapit.

Slušně si stále vede i snímek Elvis, který se se svými necelými 270 miliony stal druhým komerčně nejúspěšnějším filmem, jenž vypráví o nějaké hudební legendě. První místo si i nadále udržuje film Bohemian Rhapsody z roku 2018, který celosvětově vydělal neuvěřitelných 910 milionů.

Tento týden vejde do kin upírský hororový thriller jménem The Invitation, ve kterém se mladá žena rozhodne zúčastnit nadcházející svatby v luxusním sídle v Anglii. Netuší však, že leze do nemrtvácké pasti. Oficiální premiéra je stanovená na 25. 8. 2022.