Máte tu první červnové pondělí, tudíž se opět hodí podívat se na tržby hollywoodských velkofilmů. Výborně hodnocený Top Gun: Maverick je ve světových kinech už téměř dva týdny, přičemž za tu dobu se mu podařilo vydělat přes 548 milionů dolarů, pokud si tohle tempo udrží, tak se vší pravděpodobností komerčně překoná i Reevesova Batmana, který má na kontě až 770 milionů. Status komerčně nejúspěšnějšího filmu roku 2022 si i nadále zatím udržuje marvelovka Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství, která se pomalu škrabe k jedné miliardě, její celosvětové tržby už totiž činí přes 909 milionů dolarů. Překonala tak už například MCU snímek Spider-Man: Homecoming, který vydělal 880 milionů. 

V tržbách překročil poměrně významnou linii i třetí díl Fantastických zvířat, který nese název Brumbálova tajemství. Ten totiž překonal hranici 400 milionů, čímž si na své konto konečně připsal přibližně dvojnásobek ze svého původního rozpočtu. Nad celou sérií však stále neúnavně krouží supové, i přestože film vydělal více než 400 milionů, ani zdaleka to není výsledek, nad kterým by studio Warner Bros. radostně poskakovalo na gauči. Osud celé kouzelnické série je tak stále poměrně nejasný, přičemž je pořád rozhodně možné, že dalšího dílu se již nedočkáme.

Tento měsíc vejdou do kin další očekávané velkofilmy, které by také mohly s pořadím box officu pro rok 2022 zamávat. Jmenovitě se jedná o snímky jako Jurský svět: Nadvláda (9. 6.), Rakeťák (16. 6.) a Elvis (23. 6.). A také nezapomínejme, že příští měsíc se k nám přiřítí další marvelovka, kterou bude čtvrtý Thor s názvem Láska jako hrom.

Zajdete na nějaký z filmů do kina?