Přednedávnem jsme vás informovali o tom, že nadcházející marvelovka Spider-Man: Bez domova se vší pravděpodobností nebude poslední sólovkou, ve které se objeví Tom Holland v roli pavoučího hrdiny. Producentka Amy Pascal v nedávném rozhovoru sdělila, že Sony s Marvelem již začínají jednat o zcela nové spider-manovské trilogii, přičemž v roli Spideyho má i nadále zůstat Holland. Tato informace však měla jeden dost zásadní háček – Tom Holland totiž v minulosti řekl, že by ve vhodný moment pavoučí kostým rád nadobro odložil sám. Hlavně ale prohlásil, že pokud bude v roli Spider-Mana i po třicítce, evidentně udělal něco špatně. Hollandovi je však momentálně pětadvacet. Tudíž za pět let novou trilogii dozajista natočit nestihne. Jak tedy zareagoval na slova producentky?

Inu, poměrně dost vyhýbavě. Když se ho ve francouzské talk show Quotidien zeptali, zda by se mohl ke slovům producentky vyjádřit, herec řekl následující:

,,Podívejte se, řeknu jenom to, že se spolu máme bavit o opravdu velice strhujících věcech. Nevím ale, jaké věci to jsou, ani to, co přesně budou znamenat. Ale zdá se, že je před námi nesmírně světlá budoucnost. A jak jsem již v minulosti řekl – Spider-Man ve mně bude žít navždy.“

Holland je zkrátka tajnůstkář. Ale na základě jeho prohlášení může být patrné, že v roli Spider-Mana nakonec možná opravdu zůstane i po dovršení třicátého věku života. Nesmíme taktéž zapomenout, že Spidey je velice důležitou postavou ve světě MCU. A jak už je u tohoto univerza zvykem, jeho charaktery se objevují ve vícero filmech, tudíž působení v marvelovkách je pro mnohé herce jedna velká a dlouhá cesta. 

The Hollywood Reporter nicméně sdělil, že momentálně nejsou pro novou trilogii žádné oficiální plány, plus producentka Pascal se svými výroky prý občas příliš přehání. Je tudíž stále možné, že nová Spidey trilogie je jen jeden velký blud, který nakonec nikdy nevznikne. Ovšem na druhou stranu tu zase máme ona vyhýbavá slova Toma Hollanda. Plus spolupráce mezi Sony a Marvelem stále šlape dobře, tudíž se v ní asi bude i nadále pokračovat. Kde tedy vězí pravda? To se patrně dozvíme až někdy po premiéře nadcházejícího třetího dílu, který přijde do kin již 16. 12. 2021.