Dlouho očekávaná filmová adaptace úspěšné videoherní série Uncharted od studia Naughty Dog k nám dorazí už za několik dní. Tom Holland v něm tak ztvární mladší verzi hrdiny a dobrodruha Nathana Drakea, ostříleného lovce pokladů, jehož zážitky napříč videoherní sérií by mu mohla závidět i taková Lara Croft. V nedávném rozhovoru pro GameSpot však Holland odhalil, že by si někdy v budoucnu velice rád zahrál v další filmové adaptaci hry od legendárního studia. Údajně by rád ztvárnil hlavní roli v adaptaci hry Jak a Daxter, 3D arkády z roku 2001, ze které následně vzešlo pár sequelů a několik spin-offů. Jak a Daxter jsou dva velcí kamarádi z vesnice Sandover Village, přičemž Daxter je na jistém zakázaném ostrově přeměněn na lasičku. Společně se tak musí vydat na dlouhou cestu za mudrcem Gol Acheronem, aby Daxterovi dal zpět jeho původní podobu.

,,Chtěl bych natočit film Jak a Daxter, přičemž já bych hrál Jaka. Ale udělal bych to pod studiem A24, takže by to bylo hodně divné a temné... Ano, udělal bych opravdu hodně divnou hranou verzi Jak a Daxtera.“

Pokud už jste se snímky studia A24 trochu obeznámeni, tak určitě uznáte, že se v mnoha případech rozhodně nejedná filmy pro masy. Studio je zodpovědné například za pomalé a „nelekavé“ horory od Ariho Astera, kterými jsou snímky Děsivé dědictví a Slunovrat. Minulý rok jsme se od něj dočkali jak skromných dramat jako The Humans a C´mon C´mon, tak i artovek Zelený rytíř a The Tragedy of Macbeth. Bylo by tudíž rozhodně zajímavé sledovat, nakolik dobře by si studio poradilo s adaptováním známé herní série, která je určená především pro dětské hráče. 

Uncharted není jednou herní sérii od slavného studia, která se dočká zfilmování. Ve výrobě je i nadále seriálová adaptace videohry The Last of Us, která vzniká pod taktovkou studia HBO. Na té pracuje jak původní herní scénárista Neil Druckman, tak i filmař Craig Mazin, který v roce 2019 ohromil celý svět se seriálem Černobyl. Hlavní role Joela a Ellie tak ztvární Pedro Pascal a Bella Ramsey.

Není žádným tajemstvím, že Holland je mimo jiné velkým fanouškem videoher. Zda se ale jeho přání opravdu vyplní, přičemž nějaký z producentů filmovou adaptaci Jaka a Daxtera studiu A24 opravdu nabídne, to je zatím ve hvězdách. Premiéry nadcházejícího Uncharted filmu se každopádně dočkáme již 10. 2. 2022.