Že si neumíte představit Toma Hankse jako nepříjemného bručouna? Tak to si určitě nenechte ujít nadcházející komedii A Man Called Otto, o kterou se postaral slavný americký režisér Marc Forster. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Jak už je podle názvu asi zřejmé, film se zaměří na vdovce středního věku jménem Otto (Hanks), který patrně nemá rád snad absolutně nikoho. Štvou ho pošťáci, sousedé, co venčí své psy, a lidi, kteří si po ránu zkrátka jen chtějí zaběhat. Když někde vidí radost a veselí, jenom mu to zhorší náladu. Chvilku klidu od všeho toho pozitivismu ale nachází u hrobu své zemřelé manželky, který chodí pravidelně navštěvovat. Věci se ale začnou měnit poté, co se vedle něho přistěhuje nová rodina. 

Její součástí je i těhotná Marisol (Mariana Treviño), která spolu s manželem vychovává dvě dcerky. A i přestože Marisol velice brzy pozná, že Otto rozhodně letos cenu za nejvlídnějšího sousedu roku nevyhraje, je více než ochotná s ním mít přátelské vztahy. To je pro Otta samozřejmě nezvyk, protože kvůli jeho přístupu se mu ostatní lidé většinou vyhýbali.

Postupem času se vztah mezi nimi vyvine do takové míry, že Otto naučí Marisol řídit, plus následně i kývne na dočasné hlídání jejích dětí. Kdo ví, možná se z Otta nakonec stane chlapík, se kterým by se dalo zajít i na pivo. Dobrým znamením je i fakt, že se nakonec rozhodne ujmout kočky, která se po sousedství potuluje. Celý snímek tak bude adaptací knihy od švédského autora Fredrika Backmana. 

Režisér Forster je tvůrce slavných filmů jako Hledání Země Nezemě, Lovec draků a bondovky Quantum of Solace. Scénář zas napsal David Magee, který například pracoval na filmech jako Pí a jeho život a letošní fantasy Škola dobra a zla.

Dále si ve filmu zahrají herci jako Rachel Keller, Manuel Garcia-Rulfo, Cameron Britton, Mike Birbiglia, Kelly Lamor Wilson a Spenser Granese.

U nás je oficiální premiéra stanovená na 2. 3. 2023.