Jistě, nový Avatar se možná stane komerčně nejúspěšnějším filmem roku 2022, ale nejdřív bude muset překonat momentálního šampiona, kterým je už několik dlouhých měsíců Top Gun: Maverick. Na jeho tvorbě se podílel i talentovaný filmař Christopher McQuarrie, který momentálně natáčí s Tomem Cruisem osmý film ze série Mission: Impossible jménem Dead Reckoning Part Two. A samozřejmě i zde si bude slavný herec patrně všechny kaskadérské kousky dělat sám.

S Cruisem a McQuarriem také nedávno vyšlo zbrusu nové video z natáčení, ve kterém herec poděkoval všem, kteří na druhý Top Gun vyrazili do kina. Pak si jen tak jakoby nic vyskočil z letadla a své poděkování doplnil ještě několika větami. Prostě normální den v práci, nic zvláštního. Na celé video se tak můžete podívat výše. 

Celé video slouží taktéž jako oznámení o tom, že Top Gun: Maverick se objeví na streamovací službě Paramount+ již 22. 12. 2022. Není to ostatně první bláznivé video z natáčení Mission: Impossible, co Cruise takhle natočil. Na začátku podzimu vyšel ven klip, v němž Cruise asi 600 metrů nad zemí lákal na nadcházející film slavné akční série ve dvojplošníku Boeing Stearman. Zhlédnout ho můžete níže.

Nadcházející díl jménem Dead Reckoning je rozdělený na dvě části, tudíž nás snad čeká opravdu náležitě velkolepá podívaná. Stále je však otázkou, co se sérií bude dál, pokud se potvrdí zvěsti o tom, že Cruise slavnou akční značku po osmém díle opustí. Čeká nás kompletní reboot? Uvidíme, ale pokud má cesta Ethana Hunta v právě natáčeném osmém díle skončit, snad to bude co nejdůstojnější odchod. Však si to po všech těch dobrodružstvích zaslouží! 

Tom Cruise jako Pete “Maverick” Mitchell se každopádně ke své slavné roli vrátil opravdu se vší parádou. Díky skvělým tržbám krátce po uvedení do kin byla premiéra Top Gun: Maverick vůbec tou nejlepší v celé jeho kariéře. A to jak ve Spojených státech, tak i ve světě.

Co se týče nadcházejících dvou dílů Mission: Impossible, tak první části Dead Reckoning se dočkáme 13. 7. 2023, druhé zas 27. 6. 2024