Před dvěma měsíci oslavil Tom Cruise 60. narozeniny. Ano, souhlasíme, vůbec na to nevypadá. Slavný a populární herec se mimo jiné proslavil i tím, že si všechny nebezpečné kaskadérské kousky dělá sám. Něčím podobným prosluli například i Jackie Chan a Keanu Reeves, ovšem Cruise je v tomto ohledu takovým neoficiálním králem. Obzvlášť to platí pro sérii Mission: Impossible, ve které už mnoho let ztvárňuje postavu agenta Ethana Hunta. Napříč svou cestou filmovou sérií proto už Cruise pobíhal po zdech Burdž Chalífy, šplhal po vzlétajícím letadle a skákal z jedné budovy na druhou.

A jak se zdá, v nadcházejícím sedmém a osmém díle slavné akční série herec neubere na plynu. Vzhledem k tomu, že sedmičky, na kterou už vyšel také první oficiální trailer, se dočkáme již příští rok, na internet se dostal klip, v němž Cruise asi 600 metrů nad zemí na film láká ve dvojplošníku Boeing Stearman. Na klip se můžete podívat níže. Hlavně si ale počkejte na konec! 

V jednom z letadel se nachází také Christopher McQuarrie, který se opět chopil režie obou nadcházejících dílů. Není úplně jisté, zda onen klip pochází z nadcházející sedmičky, která ponese název Dead Reckoning – Part One, nebo z připravované osmičky, jež by měla být posledním dílem, v němž se Cruise v roli IMF agenta Ethana Hunta objeví. Ať už je to ale jakkoliv, Cruise tak prokázal, že ho stále neopouští nadšení z toho dělat různé kaskadérské blázniviny, na které by si většina z nás nikdy netroufla.

Stále je však otázkou, co se sérií bude dál, pokud se potvrdí zvěsti o tom, že Cruise slavnou akční značku po osmém díle opustí. Čeká nás kompletní reboot? Nebo otěže hlavního protagonisty převezme jedna z vedlejších postav? To se necháme překvapit. 

Výše zmíněný McQuarrie, který již natočil předešlé dva vydané filmy (Národ grázlů a Fallout), se taktéž postaral o scénář pro oba nadcházející díly. Kromě Cruise se v sedmém díle objeví staří známí z předchozích filmů jako Rebecca Ferguson, Simon Pegg, Ving Rhames, Vanessa Kirby a Henry Czerny. Mezi hlavní nováčky zas patří Hayley Atwell, Esai Morales, Indira Varma, Nick Offerman a Janet McTeer.

Oficiální premiéra je stanovená na 13. 7. 2023.