Animační studio Toei Animation (One Piece, Digimon, Dragon Quest) oficiálně potvrdilo, že připravuje další snímek ze série Dragon Ball Super. Pokusí se tak navázat na úspěch Dragon Ball Super: Broly z roku 2018. Ten vydělal nezanedbatelných 120 miliónů dolarů. Nový film by měl vyjít v roce 2022, ale pro kina určená anime se k nám dostávají se znatelným zpožděním, proto si možná počkáme ještě o něco déle.

Původní tvůrce Akira Toriyama má na starosti scénář a design postav. Svým fanouškům vzkázal následující:

„Zbrusu nový film od vydání „Dragon Ball Super: Broly“ se právě připravuje! Stejně jako u předchozího filmu jsem ve vedení tvorby příběhu a dialogů pro další úžasný film. Opravdu bych zatím neměl moc mluvit o zápletce, ale připravte se na extrémní a nečekané zvraty a neočekávanou postavu. Budeme mapovat některá neprozkoumaná území z hlediska vizuální estetiky, abychom divákům poskytli úžasnou jízdu, takže doufám, že se všichni budou těšit na nový film!“

Přečtěte si také: The Spider: Krátkometrážní film o hororovém Spider-Manovi představuje trailer
Dragon Ball Super: Broly (2018) Trailer

Plánování tohoto projektu započalo již v roce 2018 ještě před vydáním Dragon Ball Super: Broly. Film má za cíl vyprávět „rozsáhlý příběh“. Dragon Ball je však převážně akční shounen, a proto je realistické očekávat vizuálně zajímavé souboje. Bude se jednat o jednadvacátý film v celé franšíze.