Spider-Man: No Way Home je v kinech už od prosince, přičemž téměř všichni jistě ví, že se ve filmu po boku Toma Hollanda objevili také staří známí jako Andrew Garfield a Tobey Maguire. Zatímco Andrew Garfield otevřeně mluvil o svém návratu téměř ihned po tom, co byl film zveřejněn v kinech, Tobey Maguire mlčel, což mnoha fanouškům přišlo jistě minimálně znepokojující. Teď však populární představitel Petera Parkera mlčení prolomil. Herec se připojil k Tomovi Hollandovi a Garfieldovi ve skupinovém video rozhovoru s Deadline, rámci čehož řekl několik docela zajímavých věcí.

Herec poprvé mluvil o tom, když ho Kevin Feige a Amy Pascal oslovili, aby se vrátil:

„Z rozhovoru s nimi jsem jasně viděl jejich záměr v tom, aby vyjádřili svou lásku a obdiv k těmto filmům. Bylo zřejmé, jak moc to pro Amy a Kevina znamená, což zase hodně znamenalo pro mě. Když umělci nebo obecně lidé jako Amy a Kevin, kteří jsou součástí tvůrčího procesu, mají tak autentický záměr, chtěl jsem se k nim připojit. Jsem také velkým fanouškem filmů s Tomem a Andrewem. Takže to bylo rozhodně zajímavé. Ale ano, taktéž jsem si říkal: ‚A co tam budeme dělat?´ To bylo pro mě trochu záhadné."

Přečtěte si také: Jak bude vypadat další MCU Spider-Man? Sony a Marvel mají údajně odlišné vize

Tobey ve svém povídání pokračoval takto:

„Vážil jsem si toho, co se mnou chtěli sdílet. Ve výsledku to ale bylo opravdu o tom setkat se lidmi jako Tom a Andrew, plus i znovu přehodnotit to, co bylo součástí mé vlastní historie. Hlavou se mi honily i osobní věci, například určitý druh odhodlání, případně způsob, jak věci přehodnotit. A nemyslím to tak, že jsem chtěl uzavřít kapitolu, ale spíš jsem se chtěl ke Spider-Manovi ještě jednou vrátit a připojit se k tomuto láskyplnému a kreativnímu prostředí.“

Poté herec promluvil o tom, jak se cítil, když si měl znovu obléknout svůj ikonický kostým:

"Bylo nepříjemné si ho obléct, bylo to legrační, ale v jistém slova smyslu jsem cítil i určitou sílu, protože mě to vracelo zpět do postavy. Postava Spider-Mana je pro mnohé spřízněnou duší, pro spoustu lidí znamená tolik, že jakmile pomine ten praštěný pocit, že nosíte lycru nebo spandex, tak si začnete říkat: ‚Páni, to je skvělé!‘ Samozřejmě je to velká zodpovědnost, ale i požehnání. A jsem za to opravdu vděčný. Abych řekl pravdu, pracovat s těmi kluky byla opravdu mnohem bohatší zkušenost, než jsem očekával, nemohu to pořádně vyjádřit slovy.

"Prostě jsem se cítil opravdu natolik bezpečně, jako bychom byli všichni ve stejném týmu, plus všichni jsme se navzájem podporovali. A to všechno přineslo výsledný film. Vyjádřil bych to asi tak, že to byl opravdu láskyplný, zábavný a kreativní zážitek. Každý den jsem cítil obrovský pocit vděčnosti, což se neděje pokaždé, když na něčem pracujete. Ale všechno se rozvinulo přesně tak, jak bylo potřeba. Byl z toho cítit i určitý druh osudu, takže si myslím, že ten oblek k tomu byl bránou.“

V rozhovoru se však o svých pocitech z natáčení rozpovídali všichni představitelé Spider-Mana. Andrew Garfield chtěl nejprve vědět, zda se zúčastní i Maguire:"Pokud to Tobey chtěl udělat, pak jsem neměl na výběr," vtipkoval. "Následuji Tobeyho až na konec světa."

Holland přiznal, že byl trochu nervózní ze setkání s ostatními Spider-Many, kteří se připojili k produkci tři měsíce poté, co už Holland natáčel. "Na naší první zkoušce jsem požádal Jacoba a Zendayu, aby šli se mnou, aby tam byli jako moje podpora," řekl. Jakmile se však všichni setkali, Holland byl okamžitě uklidněn oběma herci, i když dodal, že „bylo opravdu zvláštní a skoro trochu nefér, jak nás nechali obléci si obleky a jen tak poskakovat před kamerou takhle spolu. Byl to jeden z nejbizarnějších zážitků mého života... ale byl to úžasný zážitek. A od prvního dne to byla horská dráha, ze které jsem nechtěl slézt."

Celý rozhovor si můžete pustit níže a ještě jednou se podívat na všechny tři herce pohromadě.