Přestože americké studio Paramount Pictures ještě nevyslalo do světa snímek Tiché místo: Část II, už nyní se za jeho zdmi uvažuje o dalším rozšíření tohoto hororového světa, jemuž vládnou monstra citlivá na jakýkoliv hluk. Režisér Jeff Nichols byl údajně pověřen přípravou nového setu vycházejícího z postapokalyptického světa Tichého místa. John Krasinski, který napsal a režíroval první dva tituly této franšízy, totiž přišel s originálním projektem, který přesahuje hranice sequelu a divácké pozornosti by se mohl dočkat v roce 2022.

Ačkoli nejsou k dispozici žádné informace o možném příběhu, Nicholsův snímek by se měl nést v duchu spin-offu, jenž nám rozšíří povědomí o tom, odkud se vetřelci, kteří uvrhli naši planetu do hrobového ticha, vlastně vzali.

„Původní film postupoval tak rychle, že jste sotva měli čas se zeptat, jak se život na Zemi takovým způsobem zvrtnul, a zda mohou být vraždící tvorové nějak poraženi“ tvrdí tvůrci. „Je zde tedy spousta prostoru, jak franšízu kreativně rozšířit,“ dodávají.

Přečtěte si také: Třetí řada Mandaloriana by se mohla začít natáčet už tento měsíc, ve hře je i spin-off

Potenciální spin-off by měl vzniknout díky spojení dvou produkčních společností, a to konkrétně amerických Platinum Dunes a Sunday Night Productions. Ostatně obě studia stojí vedle Paramountu za vznikem první i druhé části Tichého místa.

Právě druhá část však nabírá velké zpoždění. Premiéra očekávaného pokračování byla v souvislosti s pandemií COVID-19 přesunuta na 22. dubna 2021, čímž od původního plánu data vydání vznikla už více než roční prodleva.