Mám pro vás tři zprávy. Jednu dobrou, jednu špatnou a jednu takovou neutrální. Dobrá zpráva je ta, že úspěšná filmová série Tiché místo, ve které se zbytek lidstva snaží přežít v post-apokalyptickém světě, jemuž dominují strašlivá a nebezpečná monstra, co mají extrémně vyvinutý sluch, bude dozajista pokračovat. Druhý díl totiž vydělal téměř 143 milionů dolarů, což na rozpočet 39 milionů není vůbec špatný výsledek. Byť samozřejmě mohl být větší, kdyby nebylo toho mizerného koronaviru. Tudíž si fanoušci mohou oddechnout, protože třetího dílu se dočkáme stoprocentně. 

Ta špatná zpráva je ale ta, že role režiséra se již nezhostí John Krasinski, který natočil předešlé dva díly. Stejně tak se v dalším filmu pravděpodobně nedočkáme ani jeho ženy Emily Blunt, která ztvárnila jednu z hlavních rolích v obou snímcích. Místo toho se měl režie ujmout Jeff Nichols, talentovaný mladý filmař, který je držitelem Zlaté palmy (ceny filmového festivalu v Cannes) za film Bahno z Mississippi. Ten byl údajně Krasinskiho první volbou pro svou náhradu, přičemž se domníval, že určitě odvede skvělou práci. A i když Nichols započal s prací na scénáři, nakonec od projektu odstoupil také. Kvůli tomu je připravovaný třetí díl momentálně bez režiséra. A studio Paramont zatím neohlásilo, zda za něj již našlo náhradu. 

A ta třetí zpráva? Krasinski údajně Nicholsovi předal svůj nápad o ději třetího dílu, přičemž Nichols se ho následně pokoušel převést do podoby scénáře. Z dostupných informací ale víme, že onen třetí díl nebude se vší pravděpodobností pokračovaní druhého dílu, ale spíše jakýsi spin-off, který se zaměří zas na jiné postavy z jiného koutu USA. To se ostatně nezdá být špatným nápadem, v post-apokalyptickém světě tohoto rázu se dá zkoumat ledacos, ale zároveň je poměrně škoda, že se nedočkáme zbytku rodinky z předešlých dvou dílů. Pokud Paramount brzy najde jiného režiséra, bude moct být zahájena produkce. A pokud vše půjde dobře, třetího dílu Tichého místa bychom se mohli dočkat 31. 3. 2023.