V Česku nám začaly prezidentské volby. Tudíž jako na zavolanou jsme se dočkali traileru na nadcházející politické drama jménem The Independent, které se na volbu nové hlavy státu zaměří. A příhodně se bude točit kolem tří kandidátů, dvou mužů a jedné ženy. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se ale přesněji zaměří na mladou reportérku listu Washington Chronicle jménem Elisha "Eli" James (Jodie Turner-Smith), která informuje o tom, že v nadcházejících prezidentských volbách USA zabojuje jako nezávislý kandidát také Nate Sterling (John Cena), autor bestsellerů a olympijský vítěz. Jedním z jeho soupeřů se stane nynější demokratický prezident, který se však už příliš velké popularitě netěší. Mnohem větší výzvou však bude kandidující republikánská senátorka Patricia Turnbull (Ann Dowd), která by se v případě zvolení mohla stát první ženou na postu prezidenta v americké historii. 

Elisha ale odhalí, že tu něco nehraje. Postupně přijde na to, že jeden z kandidátů patrně začal zpronevěřovat finanční prostředky z loterií, které přetahuje do svého politického akčního výboru, což odnáší především veřejné školy. Elisha o tomto spiknutí vytvoří reportáž, ale místo zveřejnění je z listu vyhozena.

Proto se rozhodne spojit síly s legendárním novinářem Nickem Bookerem (Brian Cox), se kterým založí novou zpravodajskou agenturu jménem The Independent. Eli totiž věří, že to bude nejlepší cesta k tomu, aby mohla americký lid informovat o pravdě, která možná zatřese s celými prezidentskými volbami. 

O režii filmu se postarala Amy Rice, která například pracovala jako jedna ze scenáristek k vynikajícímu politickému seriálu Newsroom z roku 2012. Scénář si zas vzal na starost Evan Parter.

Kromě výše zmíněných se ve filmu objeví také herci jako Luke Kirby, Michael Gandolfini, Alysia Reiner, Timothy Busfield, Victor Slezak, Margaret Odette a Zane Pais.

Oficiální premiéra na službě Sky Cinema je stanovená na 24. 2. 2023.