Když se člověk vyloženě topí v dluzích, které mu mohou zruinovat život, občas ho to přiměje udělat pěkně hrozivé věci. Přesvědčí nás o tom nadcházející thriller jménem Emily the Criminal, na jehož trailer se můžete podívat výše. Příběh se zaměří na mladou ženu jménem Emily (Aubrey Plaza), která se nedávno dostala do závažné finanční krize. Dluhy se jí stále hromadí. A pokud s tím rychle něco neudělá, na šťastný a spokojený život může zapomenout. Rozhodne se proto přijmout práci, o kterou by za normálních okolností nestála, ale pokud jí to alespoň trochu s penězi pomůže, bude to stát za to. Co když ale existuje lepší cesta? Byť možná „trochu“ riskantnější?

Jeden její známý Emily domluví schůzku s mužem jménem Youcef (Theo Rossi), díky kterému si může vydělat pěkně slušné peníze. Háček je však v tom, že bude muset udělat něco nelegálního. Na druhou stranu to však nebude příliš nebezpečné, protože vyjde najevo, že Emily bude muset pouze „kupovat“ různé věci s falešnou kreditní kartou. Její první prácička se vyvede, přičemž Emily za ni dostane slušně zaplaceno. Emily však zatouží dozvědět se Youcefově businessu více. Protože možná si tak opravdu pořádně vydělá. V ten moment se ale mladá žena začne pomalu propadat do hlubin nebezpečného kriminálního podsvětí Los Angeles, ze kterého už možná nebude cesta zpět. A Emily za to může draze zaplatit.

Snímek se již objevil na filmovém festivalu Sundance, odkud si odnášel především pozitivní reakce. O scénář a režii se postaral John Patton Ford, přičemž se jedná o jeho celovečerní debut. Dále si ve snímku zahráli herci jako Jonathan Avigdori, Bernardo Badillo, Gina Gershon, Megalyn Echikunwoke, John Billingsley a John Posey.

Oficiální premiéra v kinech je stanovená na 12. 8. 2022.