Máme tu začátek dalšího týdne, se kterým je opět čas podívat se na světové tržby. A mluvit se samozřejmě bude o nejnovější marvelovce, kterou je Thor: Láska jako hrom. Ta už je totiž v kinech něco přes týden. Ale i když po prvním víkendu mělo nejnovější dobrodružství komiksového boha hromu v kinech parádní start, postupem času mu začal docházet dech. Od svého působivého zahajovacího víkendu, kdy film vydělal něco málo přes 300 milionů, tak čtvrtý Thor zaznamenal pokles tržeb až o 68%. Momentálně jeho celosvětový výdělek činí necelých 498 milionů dolarů. Jistě, svůj původní rozpočet už tak sice dávno překonal, ale přesto se o příliš oslnivé číslo na očekávanou marvelovku nejedná. V rámci celého MCU se vlastně jedná o jeden z největších poklesů v tržbách po druhém víkendu po premiéře. 

Naopak Top Gun: Maverick opět překročil další významnou hranici. Celosvětově už má na kontě parádních 1,23 miliard dolarů, díky čemuž se z něho oficiálně stal dvacátý komerčně nejúspěšnější snímek všech dob. Překonal tak například trháky jako marvelovku Iron Man 3, osmý díl Rychle a zběsile a první díl Mimoňů. A je rozhodně ještě možné, že se v žebříčku posune o pár míst výše.

Další úspěch zaznamenal i snímek Jurský svět: Nadvláda. I přestože se příliš pozitivních ohlasů nedočkal, na jeho tržby mohou být tvůrci náležitě pyšní. Film už totiž celosvětově vydělal 902 milionů, čímž se výrazně přiblížil k druhému Doctoru Strangeovi, jenž má na kontě 954 milionů. Zatímco Strange hranici jedné miliardy už patrně nepřekoná, u dinosaurů jistá naděje ještě je. 

V kinech je zájem i o nový horor Scotta Derricksona jménem Černý telefon, který už vydělal přes 114 milionů dolarů, přičemž na rozpočet, jenž se činil asi 18 milionů, to je rozhodně více než slušný výsledek. Animák Mimoni 2: Padouch přichází už se svými 532 miliony překonal hranici půl miliardy, plus Elvis se od minulého týdne ještě polepšil o 15 melounů, jeho celosvětový výdělek tak činí 170 milionů.

A jak se povede Thorovi v následujících dnech? Uvidíme, ovšem na první místo v žebříčku pro box office roku 2022 může patrně zapomenout.