Jak jste si asi všimli, díky akci DC FanDome jsou naše stránky plné zajímavých článků o novinkách z DC univerza. A tak bychom to mohli trochu zředit nějakým tím Marvel superhrdinou. Tím nebude nikdo jiný, než bůh hromu Thor.

Ten se poprvé objevil v komiksové knize Journey into Mystery #83 z roku 1962. Zařazení do Marvel univerza vymyslel sám velký a již zesnulý Stan Lee. Zapracování do příběhu bylo na Larrym Lieberovi a první grafické ztvárnění vytvořil Jack Kirby.

Přečtěte si také: DC FanDome sa delí na dve menšie akcie. Túto sobotu uvidíme len Halu hrdinov

Od té doby můžeme Thora vidět v seriálech, filmech a hlavně v samotných komiksových sériích. A když už jsme u komiksů, byla by škoda neinformovat vás o novém svazku s názvem Thor 2: Válka říší se blíží od amerického scénáristy Jasona Aarona (Skalpy, Docto Strange: Cesta podivných) a kreslířů Michaela Del Munda, Leeho Garbetta a Tonyho Moorea (Živí mrtví). Tento nový komiks bude vydávat nakladatelství CREW s českou lokalizací od Kateřiny Tiché. A co vlastně od svazku Thor 2: Válka říší se blíží můžeme očekávat?

„Thor se probil skrz Hel, ale nyní se ocitl jako vězeň v rukou hrozivých válečníků Hevenu! Bude zásah Valkyrie a Thorovy vražedné sestry Angely stačit k tomu, aby mohl bůh hromu utéct ze žaláře andělů, z něhož není úniku? Mezitím byla Roz Solomonová po zrušení S.H.I.E.L.D.u ponechána svému osudu... ale co nevidět se zhostí překvapivé nové role... a nadělá si milion nových nepřátel. Neboť válka se blíží... a invaze na Zemi již možná začala! Když Malekith cílí na celé veškerenstvo, zůstane Ódin Všeotcem ničeho? A navíc: před staletími se Ódin rozhodl udržet mladého Thora od Midgardu jednou pro vždy... a Loki přesně věděl, jak na to!“

Druhý svazek Thora si můžete již předobjednat na eshopu nakladatelství CREW s menší slevou za 279 korun. Zde si taktéž můžete prohlédnout i krátkou ukázku. Datum vydání je stanoveno na 25. srpna/augusta tohoto roku.