Dwayne Johnson, známý také jako The Rock, se stal další celebritou, na kterou se sneslo mnoho stížností kvůli nevhodným výrokům. Johnsonovi je vytýkáno, že veřejně podpořil influencera Joea Rogana v komentářích pod příspěvkem na Instagramu. Rogan se v tomto příspěvku vyjadřuje ke kritizované epizodě svého podcastu "The Joe Rogan Experience", v níž se údajně objevila nepřesná čísla očkovaných proti Covidu-19.

Na Johnsonův komentář zareagoval na Twitteru uživatel Don Winslow s výtkou, že tímto komentářem The Rock právě podpořil člověka, který ve svých podcastech pronáší rasistické výroky.

"Pro mnoho lidí jsi hrdina, ale používání své platformy k obraně Joea Rogana, chlápka, který mnohokrát použil slovo začínající na N, přičemž se mu i vysmíval, je hrozný způsob použití tvé síly," napsal Winslow. "Slyšel jsi všechny ty rasistické výroky tohoto muže o černoších?"

Dwayne Johnson zareagoval na výtku následovně: "Moc děkuji. Nebyl jsem si vědom, že Joe Rogan slovo na N používá, ale byl jsem poučen."

Touto odpovědí však nedokázal The Rock uspokojit všechny své fanoušky, kteří mu jeho prohřešek stále připomínají na sociálních sítích. Zároveň se kvůli situaci s Joem Roganem začaly řešit Johnsonovy projevy v minulosti, které údajně pronášel za účelem pobavení, nikoli zesměšnění.

Přečtěte si také: 8 zapomenutých akčních klenotů

Herec a wrestler je známý svým typickým humorem, ten však nezapadá do současného společenského klimatu. Dříve totiž Johnson produkoval humorná videa a příspěvky, ve kterých zesměšňoval čínštinu, transgender osoby a další. Ať už tyto příspěvky psal Dwayne Johnson sám za sebe či za účelem utvoření jeho wrestlerské osobnosti, musí teď čelit tvrdé kritice ze strany fanoušků i kolegů.