Seriál podle úspěšné post-apokalyptické hry z produkce studia Naughty Dog dostal od HBO zelenou. K oznámení došlo tento pátek, kdy výkonná viceprezidentka programů v HBO Francesca Orsi promluvila o chystaném seriálu a ujistila všechny fanoušky, že se na něm pořád pracuje. S tím, že za scénářem stojí stále Craig Mazin (minisérie Černobyl) společně s Neilem Druckmannem (scénárista, kreativní ředitel a viceprezident Naughty Dog).

Výkonným producentem seriálu bude samotný Neil Druckmann. K němu se přidá Cheryl Strauss, kterou můžete znát díky seriálu Černobyl nebo Hra o trůny, dále prezident Naughty Dog Evan Wells a v neposlední řadě Asad Qizilbash s Carterem Swanem z PlayStation Productions. Zatímco do režisérského křesla pilotního dílu byl usazen Johan Renck (Černobyl, Živý mrtví). HBO spolupracuje na tomto projektu se Sony Pictures Television v koprodukci s PlayStation Productions, Word Games a Naughty Dog.

„Craig a Neil jsou vizionáři ve své vlastní lize,“ řekla Francesca Orsi. „S nimi v čele společně s nesrovnatelnou Cheryl Strauss, bude tato série rezonovat jak se zaběhlými fanoušky The Last of Us, tak i s nově příchozími k této žánr definující sáze. Jsme rádi, že můžeme spolupracovat s Naughty Dog, Word Games, Sony a PlayStation, abychom ztvárnili tento epický a silně pohlcující příběh.“

K práci na seriálu se také vyjádřil prezident Sony Pictures Television Studios Jeff Frost, podle nějž by v budoucnu mohlo dojít i na adaptace dalších ikonických značek z produkce PlayStationu. S tím, že jejich spolupráce s PlayStation Productions je dle něj „skvělým příkladem jejich "One Sony" filozofie.“

Craig Mazin se už nesčetněkrát rozpovídal o své vizi seriálu, takže máme trochu představu, co od finálního produktu očekávat. Kromě toho, že základní koncept příběhu zůstane neporušen, mělo by dojít i na jeho rozšíření. Zajímavé je také to, že se u psaní scénáře sešli dva lidé, kteří se obdivují navzájem. Druckmann je totiž velkým fanouškem mini série Černobyl, zatímco Mazin má rád The Last of Us a byl skoro beze slov, když mu Druckmann prozradil scénu, která musela finální verzi hry opustit. Ta by se měla v plánovaném seriálu dokonce objevit.

Kdo bude za seriálem stát, už víme, ale na oznámení jednotlivých herců si budeme muset ještě chvíli počkat. Stejně tomu je s datem premiéry, které v tuhle chvíli také není známe, ale až bude seriál hotový, budete ho moci zhlédnout na HBO či HBO Max.