Včerejší TLOU Day přinesl dlouho očekávanou ukázku z připravovaného seriálu The Last of Us, která vzniká podle stejnojmenné hry od Naughty Dog.

V HBO si od dramatického seriálu hodně slibují, označují ho za další velkou produkci po seriálu Rod draka (House of the Dragon). Za pravdu společnosti dávají statistiky, hodinu po zveřejnění překonalo video 2,5 milionu zhlédnutí. Po 20 hodinách má 4,2 milionu zhlédnutí na YouTube.

Ještě lepší výsledky přicházejí z Twitteru, kde za pouhých osm hodin od zveřejnění video vidělo více než 10 milionů lidí, přičemž téměř 64,5 tisíce uživatelů příspěvek lajkovalo. To jsou opravdu vysoká čísla, která svědčí o tom, že o The Last of Us je velký zájem.

Jak víme z dřívějška, seriál je adaptací, ale zároveň scenárista a kreativní ředitel hry Neil Druckmann dříve upozorňoval, že některé věci budou dělat jinak. O to zajímavější je podívat se na srovnání scén, postav a momentů z teaser traileru seriálu tváří v tvář s titulem od Naughty Dog.

Do detailního srovnání se pustil YouTube kanál ElAnalistaDeBits a dokazuje, že seriál bude hodně věrný herní předloze. Uvidíte, jak se hlavní hrdina Joel prochází Bostonem, jak se snaží utéct z města se Sarah v náručí, Tess, hnusné a velmi nebezpečné klikery i známou atmosféru, plížení a spoustu známých míst.

NOVÁ POSTAVA

Ve spoustě věcí jsou producenti a další lidé zodpovědní za seriál opravdu hodně věrní videoherní předloze. Vypadá to, že myslí na každý sebemenší detail, což je pro nás hráče, kteří původní příběh dobře známe, jen dobře. Plus jsme lákáni na to, že díky seriálu bude děj hry dávat větší smysl. Takže se dočkáme i jistého rozšíření příběhu a uvidíme scény, které ve hře vůbec nejsou.

Minimálně jednu výjimku už známe. Jmenuje se Kathleen a jde o bezohlednou vůdkyni revolučního hnutí v Kansas City, kterou hraje Melanie Lynskey. Z toho vyplývá, že se dozvíme více o tom, co Joel (hraje Pedro Pascal) a Ellie (Bella Ramsey) při cestě napříč Spojenými státy (od Massachusetts přes Pensylvánii, Wyoming, Colorado až po Utah) dělali uprostřed Spojených států. Tato část je ve hře z velké části přeskočena. Teď to vypadá, že ústřední dvojice navštívila také Kansas City v Missouri.

Za seriálem stojí Craig Mazin (tvůrce oceňované minisérie Černobyl) a Neil Druckmann (scenárista a kreativní ředitel hry The Last of Us).

Já jsem na seriál The Last of Us rozhodně zvědav, premiéru bude mít v roce 2023 na HBO Max.