Tak to vypadá, že se Sony snaží vsadit na dalšího černého koně. Dobrodružná hra The Last Guardian, která byla velmi dlouhou dobu ve vývoji a nakonec vyšla pro PlayStation 4 v roce 2016, se má dočkat filmové adaptace.

Alespoň to tvrdí známý filmový insider Daniel Richtman. Ten přišel s informacemi, že Sony aktuálně hledá herce pro čtyři postavy. Konkrétně dvanáctiletého kluka pro roli „Boy”, což je hlavní postava hry, a dalšího herce pro roli jeho okřídleného kamaráda Tree. Detaily castingu konkrétně u téhle postavy prozrazeny nebyly, takže není úplně jasné, jestli půjde čistě o motion-capture nebo něco jiného.

Ve filmu by se také měly objevit alespoň dvě vedlejší postavy manželů Ariany a Uedy, kteří hledají svou dceru Mono. U nich se počítá s 27letou herečkou a hercem ve věku kolem 30 až 39 let.

Scénář má přitom údajně zpracovat Max Borestein, který zanechal svůj rukopis u nových filmů s Godzillou a King Kongem (Godzilla, Godzilla 2: Král monster, Kong: Ostrov lebek a chystaný snímek Godzilla vs Kong). Do křesla producenta si má zase sednout Kevin Misher (Souboj s rodinou, Přes hranici) s jeho produkční společností Misher Films.

Vydání filmu je samozřejmě ve hvězdách, ale jedná se o zajímavý nápad. The Last Guardian koneckonců nabízí prostředí, nápady, příběh a svět, který by se mohl na filmovém plátně docela vyjímat.