Už je to nějaký ten pátek, co jsme naposledy slyšeli od připravovaném čtvrtém díle slavné akční série The Expendables, ve které zazářili nejrůznější herečtí drsňáci z akčního žánru. Server Deadline ale nedávno přišel s novinkou, na kterou mnozí fanoušci čekali celá léta. A to je oficiální datum premiéry. Ovšem jak jsme se ještě před rokem těšili, že by snímek mohl vejít do kin někdy na konci letošního roku, tak na to bohužel můžeme zapomenout.

Čtvrtý díl The Expendables bude nakonec premiérovat až 22. 9. 2023. Počítat bychom také měli s tím, že se bude jednat o poslední film, kde se Sylvester Stallone objeví v roli drsňáka Barneyho Rosse. Úlohu hlavního protagonisty by ve čtyřce měl tentokrát ztvárnit Lee Christmas v podání Jasona Stathama. 

Pokračování taktéž přivítá na palubu úplné nováčky, mezi které patří například rapper 50 Cent, Tony Jaa, pak legendární Andy Garcia, který si zahraje člena CIA, co naše hrdiny doprovází na misích, a také indonéský herec Iko Uwais, jenž by měl ve filmu ztvárnit hlavního padoucha.

K překvapení mnohých se ve čtvrtém díle dočkáme také Megan Fox, která by se měla k hrdinské partě připojit. Tak uvidíme, co z toho nakonec vyleze. Ze staré party se kromě Stallona a Stathama má ještě vrátit Randy Couture a Dolph Lundgren.

O režii čtvrtých The Expendables se postaral Scott Waugh, scénář zas vznikl z pera Spensera Cohena. Celá akční série zaznamenala rozhodně slušný komerční úspěch. První díl vydělal vydavatelskému studiu Lionsgate 274 milionů dolarů, druhý díl přes 300 milionů a třetí 214 milionů. Tudíž je logické, že studio chce v sérii ještě pokračovat. Necháme se také překvapit, zda nová krev dodá čtvrtém dílu tu správnou šťávu.