Mnozí fanoušci předpokládali, že se prvního traileru chystané série The Book of Boba Fett, která odstartuje na Disney+ na konci roku, dočkáme 12. listopadu/novembera v rámci akce Disney+ Day. Společnost Lucasfilm se nás ale zjevně rozhodla potěšit o něco dříve, a tak se již dnes můžeme podívat na první ukázku dalších dobrodružství námezdního lovce Boby Fetta a žoldačky Fennec Shand.

Jelikož je The Book of Boba Fett spin-off úspěšného seriálu The Mandalorian, dějově navazující na události jeho druhé sezóny, nejspíš nikoho nepřekvapí, že po vizuální stránce je nová série Mandalorianovi dost podobná. Přesto v traileru nevidíme téměř žádnou již známou postavu, pokud samozřejmě pomineme dvojici hlavních hrdinů. Boba a Fennec se zjevně ve své snaze ovládnout zločinecké impérium Jabby Hutta na písečné planetě Tatooine setkají s celou řadou dosud neviděných nekalých živlů galaktického podsvětí.

Konkrétní postavy možná povětšinou nepoznáváme, ale o rasách se to už říct nedá. Trandoshané, Twi'lečky, Aqualishové, Tuskenové, Ithorian, všudypřítomní gamorreanští strážní... téměř v každém záběru traileru lze spatřit zástupce druhu, který si žádný fanoušek světa Star Wars nesplete.

Přidejme k tomu prostředí Tatooinu, ikonickou stavbu Jabbova paláce a neméně ikonický vzhled a zvuk Bobovy lodě Slave I a vyjde nám něco, co bude zjevně opět naplno útočit na naše nostalgické buňky. A ta pavoukovitá potvora s samotném úvodu videa? Pokud jste jako děti v roce 2003 slintali nad obrázky Jabbova paláce v katalogu stavebnice LEGO, jistě dobře víte, že i b'omarrský mnich, jak se tento svérázný tvor nazývá, je již od dob vydání šesté filmové epizody s podtitulem Návrat Jediho/Jediů neodmyslitelnou součástí prostředí, v němž se The Book of Boba Fett odehrává.

První epizoda série The Book of Boba Fett bude na streamovací službě Disney+ k dispozici od 29. 12. 2021. V hlavních rolích se přirozeně znovu objeví Temuera Morrison jako Boba Fett a Ming-Na Wen v roli Fennec Shand.