Už v létě minulého roku bylo oznámeno, že chystanou akční adventuru Star Wars Jedi: Survivor od EA a studia Respawn Entertainment doplní dvě publikace - román pro dospělé čtenáře Star Wars Jedi: Battle Scars a artbook od Dark Horse s prostým názvem The Art of Star Wars Jedi: Survivor.

Zatímco kniha Battle Scars vyšla podle plánu začátkem letošního března/marca, artbook měl podle původních zpráv dorazit na zahraniční trh 2. května/mája 2023, tedy pouhých několik dnů po vydání hry. To se ale nestane.

V průběhu akce Star Wars Celebration Europe 2023 v Londýně sice došlo na odhalení půvabné obálky knihy, divize Lucasfilm Publishing ale zároveň oznámila konečné data vydání. Tím je 12. prosinec/december 2023. Takže ano, máme tu odklad artbooku od Dark Horse o více než půl roku.

Důvod posunu data vydání a takto velkého zpoždění bohužel neznáme, ale s odklady jsme se koneckonců setkali i při čekání na Star Wars Jedi: Survivor. Hru nám ale už SNAD nikdo znovu neodloží, jelikož vychází už 28. dubna/apríla 2023 ve verzi pro PC, PS5 a Xbox Series X|S. V rámci Star Wars Celebration jsme se dočkali i nového traileru.