Legendární komiksový tvůrce Mike Mignola je mezi komiksovými nadšenci známý hlavně jako otec kultovního Hellboye. Pravdou ale je, že Mignola kromě Hellboye, Abea Sapiena, seskupení Ú.P.V.O., detektiva Edwarda Greye a dalších postav, které spolu sdílí stejné universum, vytvořil i protagonisty, jejichž existence je známá jen těm nejvěrnějším fanouškům.

Jednou z těchto postav je i hrdina z Americké občanské války označovaný jako The Amazing Screw-On Head. Jedná se o velmi vnímavého tajného robotického agenta z řad Lincolnovy administrativy s velmi zajímavou schopností inspirovanou akčními figurkami z 80. a 90. let minulého století, které měly vyměnitelné snad všechny končetiny. Kouzlo The Amazing Screw-On Head tak spočívalo v tom, že mohl svou hlavu přišroubovat k tělům s odlišnými vlastnostmi.

I přes svou zajímavost se The Amazing Screw-On Head objevil na stránkách komiksu jen jednou, a to v roce 2002 díky nakladatelství Dark Horse. Zároveň se o čtyři roky později dočkal i stejnojmenného televizního pilotu od režiséra Chrise Prynoskiho (Star Trek: Lower Decks) a scenáristy Bryana Fullera (seriál Hannibal), jenž mezi diváky sklidil velmi dobrá hodnocení. Od té doby se ale po robotovi téměř slehla zem.

K oslavám dvacátého výročí od vydání prvního a vlastně jediného komiksu si ale vydavatelství Dark Horse připravilo připomínku postavy The Amazing Screw-On Head v podobě nového, vázaného vydání, které zájemcům nepřinese jen starý známý příběh, ale i něco nového.

Kniha s vyčerpávajícím názvem The Amazing Screw-On Head and Other Curious Objects Anniversary Edition fanouškům nabídne obsah původního komiksu a také dalších čtyřicet exkluzivních stran. Na nich zájemci naleznou nejen nové ilustrace, ale také doposud nezveřejněný příběh s názvem Axorr, Slayer of Demons skládající se z 19 hotových stránek, jedné strany poznámek k příběhu a dalších bonusů.

Největší fanoušci si taktéž mohou přeobjednat sběratelskou tištěnou kresbu. Ta je však celosvětově limitovaná na 300 kusů, takže je možné, že bude k dostání jen velmi krátkou dobu.

Komiks The Amazing Screw-On Head and Other Curious Objects Anniversary Edition by měl podle informací z eshopu Dark Horse vyjít 10. srpna/augusta 2022. Jiný zdroj zase uvádí datum 20. července/júla 2020. Tak či tak se jedná o komiks pro anglicky mluvící země. O českém vydání žádné informace nejsou a ani si netroufáme říct, jestli někdy budou. Kdyby ale měl někdo u nás komiks vydat, bezpochyby by se tohoto úkolu ujalo nakladatelství Comics Centrum.