Americké komiksové vydavatelství Dynamite Entertainment hraje na nostalgickou notu. Po reinkarnaci erotického sci-fi komiksu Barbarella ze 60. let se fanoušci dočkají dalšího počinu z minulosti. Kultovní Raimiho komediální horor Army of Darkness se již na konci tohoto léta vrátí v grafické minisérii s podtitulem 1979.

Přečtěte si také: Sex symbol 60. let Barbarella se po 57 letech vrátí zpět do komiksového světa

Scénář ke komiksu připravuje Rodney Barnes. Jedná se o amerického producenta a scénáristu, který má za sebou slušnou minulost v Hollywoodu. Jeho práci můžete znát například ze seriálů The Boondocks, Runaways či Američtí bohové, jenž vznikl na motivy skvělého komiksu od Neila Gaimana. Zajímavou retro kresbu minisérie, jejíž ukázku si můžete prohlédnout v našem článku, vytvořil Tom Garcia, ilustrátor sérií Pathfinder a Hellraiser.

A proč se vlastně Barnes rozhodl tuto minisérii vytvořit? Jeho velkou zálibou jsou akční filmy ze sedmdesátých let minulého století. Při tvorbě The Army of Darkness: 1979 se nechal velmi inspirovat svým vzorem Walterem Hillem a jeho kultovním filmem The Warriors. Z tohoto důvodu zasadil nové dobrodružství Ashe Williamse do New Yorku.

„Ash se v příběhu ocitne v New Yorku během sedmdesátých let – období diskoték, kriminality. Psaní o Ashovi je zábavné, protože je prostě jiný. Konvenční hranice jsem mohl vyhodit z okna a zaměřit se pouze na zábavný příběh. Celý komiks je bláznivá, cool a vzrušující jízda,“ uvedl Barnes pro magazín SYFY WIRE.

Zasazení už jsme několikrát zmiňovali, ale s kým se Ash vlastně utká? No přeci proti gangu, ale ne obyčejnému gangu. Jeho členové totiž naleznou Necronomicon, který z nich udělá nadpřirozená a velmi nebezpečná stvoření.

První sešit komiksové minisérie The Army of Darness: 1979 od Rodneyho Barnese se v prodeji objeví 8. září/septembra 2021