Už za dva měsíce tu máme Vánoce. Ano, my víme, ten čas letí opravdu strašně rychle. Nicméně měsíc před jejich příchodem dorazí speciální marvelovská podívaná, které se mnozí fanoušci už nemohou dočkat. A když píšeme „speciální“, tak to myslíme doslova, protože řeč je samozřejmě o Vánočním speciálu Strážců Galaxie, kterému nedávno vyšel první oficiální trailer. Podívat se na něj můžete výše.

Díky němu jsme se také konečně dozvěděli, co vlastně můžeme od samotného příběhu očekávat. Peter Quill (Chris Pratt) se stále trápí kvůli tomu, že je Gamora (Zoe Saldana) fuč. A to natolik, že s ním skoro vůbec není žádná řeč. Holt ty úděsné útrapy lásky. Na Zemi ale brzy budou Vánoce. A zbytek Strážců se tak rozhodne, že Petera rozveselí nějakým parádním dárkem. 

Mantis (Pom Klementieff) a Drax (Dave Bautista), kteří si podle upoutávky evidentně strávený čas na Zemi nesmírně užívají, se shodnou na tom, že oním dárkem musí být něco opravdu speciálního. Nebo snad… někdo opravdu speciální? Oba si tak vzpomenou na Star Lordova „hrdinu“, kterým je sám legendární herec Kevin Bacon (Kevin Bacon). Tomu se ale ani trochu nelíbí, že mu do domu pronikli dva divně vyhlížející emzáci, kteří ho chtějí zabalit jako vánoční dárek.

Proto se Draxovi a Mantis snaží utéct, ovšem zdá se, že to pro něho bude marná snaha. Ale možná to skutečně bude jedině on, kdo může Petera alespoň trochu rozveselit. 

Kromě výše zmíněných se můžeme samozřejmě těšit i na zbytek Strážců, tedy na Rocketa (Bradley Cooper), Groota (Vin Diesel) a Nebulu (Karen Gillan).

O scénář a režii se samozřejmě postaral James Gunn, který už před několika měsíci uvedl, že ve speciálu bude představena „jedna z nejlepších MCU postav všech dob.“ (Že by právě Kevin Bacon?) Režisér také diváky ujišťuje, že i přestože se nejedná o plnohodnotný díl, čeká na fanoušky opravdu uspokojivá a parádní jízda, která bude mít taktéž svůj vlastní nadupaný soundtrack.

Speciál se tak bude odehrávat po událostech čtvrtého Thora, přičemž částečně svými dějovými prvky vydláždí cestu ke třetímu dílu Strážců, na jehož první trailer už také všichni netrpělivě čekáme.