Tvoření modů do her a další podobné věci jsou v dnešní době už na denním pořádku. I přesto se ale čas od času na internetu objeví něco neobvyklého. Tentokrát s tím přišel YouTuber a moder Bob Wulff, který se rozhodl, že předělá Tenet od Christophera Nolana na Game Boy Advance.

Je otázkou, proč si vybral zrovna Tenet, když samotný Nolan řekl, že jeho nejnovější snímek si nejvíce vychutnáte v kině a sledovat ho doma zrovna nedoporučuje. Tohle předělání by tedy Nolan asi zrovna neschvaloval, ale i tak jsme se ho dočkali a výsledek je v celku zajímavý.

Tenet je se svou stopáží 150 minut celkem dlouhý film a jedna kazeta pro Game Boy Advance ho celý pojmout nedokáže. Snímek tak musel být rozdělen do pěti kazet, jelikož jedna zvládne obsáhnout maximálně 30 minut záznamu.

Tenet na Game Boy Advance je sice zajímavým počinem, ovšem při jeho sledování se nejedná o žádnou pastvu pro oči. Aby se film na tuto příruční konzoli dostal, musel projít řadou změn. Bitrate byl snížen na pouhých 8 KB/s a celý film běží na pouhých 6 snímků za sekundu. Navíc kvůli nativní 240 x 160 obrazovce, kterou Game Boy Advance disponuje, muselo být rozlišení filmu sníženo na 192 x 128 pixelů.

Pokud už jste tedy Tenet viděli a máte chuť mrknout na něco více experimentálního, můžete se podívat na video od Boba Wulffa, který vám ukáže, jak by vypadal Tenet na Game Boy Advance. Jen ještě přihodím jedno varování od autora videa: "Toto je pravděpodobně nejhorší způsob, jak se podívat na Tenet."