První díl dívčí fantasy Krvavý lístek/Krvavec ze série Krvavá magie/Zväzky mágie od americké autorky Crystal Smith si v Česku a na Slovensku získal velký počet spokojených fanynek. Příběh vyprávěl o mocné čarodějce princezně Aurélii, jež žila v království, které magii potlačovalo. Nebyla zde šťastná a nechtěla už nadále potlačovat své schopnosti. Rozhodla se tedy uprchnout do jiného království, kde mohla svou magii zdokonalovat. I když zde šťastná byla, dostihlo ji kruté nebezpečí.

Jak již bylo řečeno, jednalo se pouze o první díl z několikadílné série, která má ve světě venku již první tři knihy. České čtenářky se tento rok dočkají teprve druhého dílu s názvem Temný kvítek. Vydavatelem české verze bude nadále nakladatelství Fragment (ČR). Pokud byste měli zájem, podívejte se na další odstavec na oficiální anotaci, co vás vlastně v druhém románu čeká.

Přečtěte si také: České fanynky série Cursebreakers se dočkají druhého dílu

"Život princezny Aurélie je v troskách, stejně jako království, které chtěla zachránit. Její snoubenec zahynul na lodi, a bratr, který se měl stát v jejich zemi králem, musí čelit odporu ze strany Tribunálu. Když během korunovační noci dojde k převratu, Aurélie je nucena uprchnout. Aby zachránila sebe a svou rodinu pustí se do sebevražedného boje. Najde v nejtemnějších chvílích jiskřičku naděje? Pomůže jí láska, kterou považovala za ztracenou?"

Temný kvítek by měl v Česku vycházet 1. října/októbra tohoto roku. K dispozici bude samozřejmě v pevných deskách, jak to má nakladatelství Fragment ve zvyku. Informace o slovenské verzi od nakladatelství CooBoo stále nemáme. Věříme však, že by mohla vyjít ještě tento rok krátce po uvedení české verze, jako tomu bylo i u prvního dílu.