Minulý týden jsme se dozvěděli informaci, že v nejmenovaném studiu se připravuje videohra na motivy populárního temného komiksu ze světa želvích ninjů. Poslední Ronin je pětidílná minisérie, která vypráví příběh posledního živého želvího samuraje, jenž se po letech ve vyhnanství vrací do New Yorku, aby pomstil své padlé bratry proti Foot Clanu.

Hra je teprve ve vývoji, ale již teď se netají vysokými ambicemi, přičemž jako vzor si bere singleplayerové tituly od velikánů ze Sony, mezi které patří třeba série Coryho Balroga God of War. O tom jsme však již psali na Indianovi. Tou novinkou zde je ale fakt, že nakladatelství Comics Centrum si jako své tradiční překvapení na první půlrok připravilo právě překlad knihy Poslední Ronin.

Komiks vychází již v dubnu ve formátu kolosálních knih s matným potahem a parciálním lakem. Těšit se tak můžeme na 240 barevných stran temného a dospělého příběhu. Kromě toho bude kniha přímo u Comics Centra dostupná ve dvou variantách obálek, kdy ta limitní černobílá je opravdu dokonalá. Ta bude dostupná pouze v showroomu či e-shopu přímo u Comics Centra. Komiks by se měl objevit již na Comic-Conu v Praze, kde by měl stát po čtyřiceti procentní slevě 660 korun, sleva by měla trvat do konce dubna.

Dílo napsala trojice autorů Kevin Eastman, Peter Laird a Tom Waltz. O kresbu se postarali bratři Esau a Issac Escorzovi, kteří již v prvním sešitě nahradili Andyho Coona. Celý tvůrčí proces komiksu byl kvůli koronaviru zdlouhavý, proto bylo vydávání pěti sešitů rozprostřeno na dva roky. Série se stala natolik populární, že bychom se brzy měli dočkat i pokračování. 

Zajímavé je, že dvojice Eastman a Laird na podobném tematickém komiksu pracovala již někdy v devadesátých letech. Tehdy oba pracovali na Teenage Mutant Ninja Turtles, přičemž přemýšleli nad tím, jak celou sérii ukončit. Po více jak dvaceti letech se k tomuto nápadu vrátili a vznikl tak Poslední Ronin, jenž se atmosférou přibližuje právě původním komiksům, které byly undergroundově drsné a temné.

Popularitu dokazuje i fanouškovské video, které kopíruje pár stránek prvního sešitu a krásně navozuje atmosféru, jež nás již v dubnu čeká na stránkách tohoto komiksu. 

Fanouškovské animované video k Poslednímu Roninovi