Želvy ninja, popřípadě Ninja korytnačky jsou na světě již od roku 1984, kdy se poprvé objevily v komiksu od vydavatele Mirage Studios ve velice omezeném počtu. Sláva přišla až s animovaným seriálem, který běžel od roku 1987. Tento seriál se stal velice oblíbeným i u nás. Neznám nikoho, kdo by si pizzu milující tým skládající se z Leonarda, Raphaela, Donatella, Michelangela a jejich krysího mentora Mistra Třísky neoblíbil.

Postupně jsme se dočkali i několika hraných a animovaných filmů, které ale na kvality původního a vlastně i dalších seriálů nedosahovaly. Želvy ninja se samozřejmě objevily i v několika videohrách, tou první byla Teenage Mutant Ninja Turtles z roku 1989, která byla vyvinuta na NES (Nintendo Entertainment System).

Většina z vás asi ví, že Želvy ninja jsou ratingem vlastně pro děti a mladší publikum. Původní tvůrci komiksu Kevin Eastman a Peter Laird měli však v roce 1987 nápad na dospělejší verzi tohoto legendárního komiksu. Scénárista Tom Waltz (Silent Hill, Legion Prophets) a kreslíř Andy Kuhn (TMNT) se ve spojení s IDW comics rozhodli oprášit Eastmanův dospělý námět a pár již hotových 30 let starých stránek.

Nová komiksová minisérie ponese název TMNT: The Last Ronin, bude čítat celkem pět dílů po přibližně 50 stránkách a rozhodně není určená pro děti. Příběh se odehrává v daleké budoucnosti v New Yorku, v New Yorku, který je jiný, než jak ho známe teď. V tomto krutém světě žije jediný přeživší želví bojovník. Jeho kamarádi a rodina jsou mrtví a on se vydává na beznadějnou misi, všechny je pomstít.

Tvůrci si pro nás připravili pár ukázkových stránek a cover art, který je naprosto fantastický. Celý nápad, kdy z oblíbené skupiny přežije jen jediná želva, která se chce pomstít je vlastně fantastický. První díl minisérie TMNT: The Last Ronin by se měl v USA objevit již toto léto. Snad se dočkáme i my v Česku a na Slovensku nějakého svazku, až bude celá série vydaná.