Streamovací gigant Netflix opět lovil ve videoherním světě. Na háček se mu podařilo chytnout Assassin's Creed od Ubisoftu. Netflix ve spolupráci s francouzskou vydavatelskou společností chystá hraný seriál ze světa Assassin’s Creed.

Na projekt dohlíží výkonní producenti Jason Altman a Danielle Kreinik z Ubisoftu. Oba nyní hledají showrunnera. Z dostupných informací víme, že seriál bude kanonický, ale současně má být začátkem nové ságy, která se nemusí nutně držet herní série.

Na další informace si musíme ještě počkat. Fanoušci doufají, že seriál dopadne lépe než film Assassin’s Creed z roku 2016, kterému ani hollywoodské hvězdy nepomohly – mezi nimi byl Michael Fassbender v roli asasína Calluma Lynche, Marion Cotillard, Jeremy Irons či Brendan Gleeson.

Značka Assassin's Creed vznikla v roce 2007 jako akční adventura. V posledních letech se ale ze série stalo obrovské akční RPG zasazené do rozsáhlého světa s celou řadou hlavních i vedlejších úkolů. Za pár týdnů na všechny hlavní platformy vyjde Assassin's Creed Valhalla, vikingské dobrodružství s pleněním Anglie. To je velký kontrast oproti prvním dílům. Ty se soustředily spíše na tiché zabíjení.

Přečtěte si také: Herci pro reboot filmu Resident Evil odhaleni

Připomeňme, že Netflix chystá také film založený na Tom Clancy's The Division, stejně tak další menší i větší projekty týkající se značek jako Splinter Cell, Watch Dogs, Far Cry nebo Beyond Good and Evil. Mezitím vzniká druhá řada Zaklínače, stejně tak prequel, a příští rok se o slovo přihlásí například Resident Evil: Infinite Darkness.