Premiéra nového oficiálního Dungeons & Dragons filmu s podtitulem Honor Among Thieves se nezadržitelně blíží. Několik našich influencerů dokonce film už vidělo (takže my zjevně nejsme influenceři, protože nás nikdo nepozval…). Kromě várky nových plakátů a nového traileru jsme ale od společnosti Wizards of the Coast, která stojí za původní stolní RPG Dungeons & Dragons, dostali další zajímavý dárek. Ten potěší především samotné hráče. Jde totiž o oficiální stat-bloky filmových postav, které je možné získat na webu DnD Beyond pod titulem Thieves Gallery

Pro ty, kdo to nevědí, stat-blok je v podstatě zkrácený soubor vlastností, schopností a charakteristik postav, které může využít Pán jeskyně neboli Dungeon Master jako nehratelné příběhové postavy. Chris Perkins, jenž je hlavním herním dizajnérem společnosti Wizards of the Coast ale v speciálním videu uvedl, že filmové postavy nemají pouze stat bloky, ale i celé herní deníky postav. Takže teoreticky je možné za postavy z filmu přímo hrát. Ty jsou ale pouze pro interní použití společnosti a hráči se k nim, bohužel, nedostanou.

Naše představení oficiálního českého překlad systému Dungeons & Dragons

Thieves Gallery konkrétně obsahuje postavy Barda Edgina (Chris Pratt), Barbarky Holgy (Michelle Rodriguez), Druidky Doric (Sophia Lillis) a Čaroděje (nebo je to správně kouzelník?) Simona (Justice Smith). Tyto postavy tvoří jádro skupiny. Přidají se k nim Paladin Xenk (Regé-Jean Page) a tulák, nebo spíše zloděj Forge Fitzwilliam (Hugh Grant). Nakonec je zde Kouzelnice (nebo je to správně čarodějka?) Sofina (Daisy Head). Ta bude rozhodně antagonistkou filmu, co nám ve videu potvrdil i Chris Perkins.

Celý proces tvorby stat-bloků ale nebyl úplné přímočarý. V zásadě totiž sice byly založeny na původních interně vytvořených denících postav, musely se ale upravovat na základě změn ve scénáři i samotném filmu. Cílem je tedy dát Pánům jeskyně možnost vložit filmové postavy do svých vlastních her především v podobě nehratelných postav, což by mohlo mnohé domácí kampaně více navázat na filmové dění a snad přilákat zpátky část hráčů, kteří po velkém marketingovém fiasku Wizardů v uplynulých měsících odešli ke konkurenčnímu Pathfideru a jiným RPG systémům.

Thieves Gallery můžete na DnD Beyond získat úplně zdarma, tedy pokud zde máte účet. „Když je máte a uvidíte film, zjistíte, v čem jsou podobnosti a co jsme se snažili udělat ve statistikách, aby odrážely to, co vidíme ve filmu,“ zakončil Chris Perkins rozhovor. V této souvislosti je velice zaujímavá schopnost Forge Fitzwilliama s názvem „double-crossing“, což by se dalo přeložit jako „převracení kabátů“. Jsme velice zvědavi, jak se tahle jeho schopnost projeví ve filmu. To všichni uvidíme již 30. března. Tak si nachystejte dvacetistěnky, protože už za pár týdnů si všichni budeme házet na iniciativu.