Bohužel plnohodnotného traileru na očekávaný akčňák Vyproštění 2, jenž by nám prozradil více podrobností o samotném ději, jsme se ještě nedočkali, ale Netflix nám v rámci akce Tudum poskytl alespoň teaser v podobě first look videa, které si můžete pustit výše. Režisér Sam Hargrave tak fanouškům slibuje opět naprosto nadupanou a dechberoucí akci, která bude překonávat podívanou z předešlého dílu. A to už jsou věru hodně silná slova!

Čeká nás tak patrně další sekvence jedné dlouhé scény bez střihu, které jsou pro každý akčňák pořádnou výzvou. Ale když se to nějakému opravdu podaří, je to vyložená slast pro oko. Podle klipu je taktéž patrné, že samotná produkce byla opravdu neuvěřitelnou jízdou. Ne na každém natáčení vám přistane skutečná helikoptéra na střechu jedoucího vlaku. 

O čem přesně druhý díl bude? To je stále tajemstvím. Podle popisu u některých příspěvků Netflixu zatím pouze víme to, že Rake (Chris Hemsworth) se patrně vydá na další nebezpečnou záchrannou misi. Pokud bude mít dvojka taktéž úspěch, tvůrci by rádi natočili i další pokračování.

Natáčet se začalo ke konci minulého roku, původně se tvůrci chystali vydat se do Sydney, ale kvůli pandemickým lockdownům bylo třeba najít nové místo. A tím se nakonec stala Česká republika. Mnohé scény z druhého dílu se tak točily v Praze. Produkce ale například probíhala i v Mladé Boleslavi, navíc jelikož se točilo na začátku zimy, tvůrce v jeden moment přepadlo i husté sněžení. V porovnání s jedničkou je to ale hezký kontrast. 

O scénář se opět postaral Joe Russo, kterému s vymyšlením filmového příběhu pomohl jeho bratr Anthony.

Snímku se na Netflixu dočkáme někdy v průběhu roku 2023.