Na konci letošní zimy na Netflixu premiérovala první řada spin-offu na seriál Vikingové, který nesl podtitul Valhalla. A i přestože diváci seriál do nebes příliš nevychvalovali, se sledovaností si nevedl vůbec špatně. Za první týden zaznamenala první řada přes 113 milionů zhlédnutých hodin, přičemž po devíti dnech se ono číslo zvedlo až na 194 milionů. To dalo Netflixu jasně najevo, že o seriál je zkrátka zájmem, tudíž v něm bude pokračovat i nadále. Na akci Tudum se tak Netflix pochlubil s krátkým teaserem v podobě first look videa, na které se můžete podívat výše.

Seriál se tak z podstatné části zaměřuje na cestu sourozenců Leifa Erikssona (Sam Corlett) a Freydis Eriksdotter (Frida Gustavsson), kteří cestují do Kattegatu, aby se pomstili muži, který Freydis vyřezal kříž do masa.

Na konci první sezóny se tak Leif a Freydis zapojili do krvavé bitvy o obranu Kattegatu, přičemž podle vydaného teaseru je jasné, že příští řada prozkoumá konflikt mezi různými vikingskými frakcemi. V teaseru tak Leif a Freydis vedou skupinu přeživších, které pronásleduje vikingská armáda. Jakmile se ale zdá, že jsou beznadějně zahnáni do kouta na pláži, na poslední chvíli se jim dostane pomoci od skrytých lodí v mlze. Kdo je ale jejich tajemným zachráncem? To se holt budeme muset nechat překvapit. 

Třetí série Valhally by se měla začít natáčet už letos během jara. Jeb Stuart se tak opět ujme otěží showrunnera a výkonného producenta obou dvou nadcházejících sérií.

Úspěch první série je určitě potěšující, nicméně poměrně rozporuplné reakce od fanoušků indikují, že seriál patrně nedosáhne oné slávy svého předchůdce, o kterého se postaral showrunner Michael Hirst. Ale uvidíme, třeba v dalších řadách půjde kvalita zase nahoru.

V první sérii se mimo jiné představili i herci jako Bradley Freegard jako Knut Veliký, Jóhannes Jóhannesson jako Olf Haraldson, Laura Berlin jako Emma Normandská, David Oakes jako Earl Godwin a Caroline Henderson jako Jarl Haakon.

Druhé řady se dočkáme někdy v průběhu roku 2023.