Než se vypravíš dál, musíš shromáždit svou družinu!

Už nějakou dobu víme, že Paramount připravuju zbrusu novou filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons, přičemž fanoušci byli nemírně zvědaví na to, jakou vlastně bude mít podobu. Inu, přesně to nabízí zcela první oficiální trailer, na který se můžete podívat výše. A pokud z něho dostáváte chuť zahrát si nějaké izometrické RPG jako Baldur´s Gate, Icewind Dale nebo Pathfinder: Kingmaker, tak vězte, že rozhodně nejste sami. Snímek ponese název Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves, přičemž bude vyprávět příběh o zlodějské skupince dobrodruhů, které se podařilo ukrást mocný artefakt, nicméně ten se následně dostal do špatných rukou. 

Jak je z traileru patrné, žádnou temnou a vážnou fantasy bychom očekávat neměli. Film tak bude mít spíše odlehčenější nádech. Už na začátku letošního jara herec Chris Pine, který ve filmu ztvární jednu z primárních rolí vychytralého barda, prohlásil, že snímek bude takovou kombinací Princezny Nevěsty a Svatého Grálu od Monty Pythonů. Mnozí fandové jsou také ještě stále v hluboké depresi z otřesného filmového zpracování z roku 2000, které se vší pravděpodobností patří mezi nejhorší fantasy filmy všech dob. Není proto divu, že hodně fandů pociťuje vůči onomu dalšímu pokusu určitou míru skepse. Ale výše uvedený trailer přináší naději, že další filmové zpracování by mohlo být hned o několik levelů kvalitnější. Necháme se překvapit. 

O scénář a režii se postarali John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein. Oba dva se například podíleli na tvorbě scénáře k marvelovce Spider-Man: Homecoming a krimi komedii Šéfové na zabití z roku 2011. Kromě Pinea se ve filmu dočkáme také herců jako Michelle Rodriguez, Justice Smith, Sophia Lillis a Regé-Jean Page.

Oficiální premiéra je stanovená na 2. 3. 2023. 

Co na trailer říkáte?