Quentin Tarantino patří zcela bezpochyby mezi nejlepší scénáristy a režiséry současnosti. Na rozdíl od Clinta Eastwooda si však stanovil hranici, po jejímž překročení dá tvorbě filmů navěky sbohem. Tou hranicí má být jeho v pořadí desátý film, o kterém režisér prohlásil, že bude jeho úplně posledním. Fanoušci a další tvůrci se v minulosti snažili Tarantina rozviklat k tomu, aby si to ještě rozmyslel, nicméně se zdá, že slavný filmař je už pevně rozhodnutý. Dodnes však ještě nemáme ponětí o tom, co Tarantino na závěr natočí. Šuškalo se o tom, že by to mohl být nový Star Trek, o jehož tvorbu režisér před pár lety projevil zájem. Mnozí také doufají, že Tarantino nakonec opravdu natočí spin-off na Kill Billa, ve kterém se Nevěstě (Uma Thurman) půjde pomstít dcera Vernity Green. A i přestože Tarantino kdysi řekl, že o třetím díle opravdu přemýšlel, nakonec asi ani to nevyjde. Nedávno se však režisér svěřil s informací o tom, čeho se v jeho posledním filmu určitě dočkáme. A bude to smutný pohled. 

Na začátku Tarantinových filmů se vždy dočkáme intra, které nám řekne, o kolikátý režisérův film se jedná. V podcastu pro CinemaBlend však Tarantino uvedl, že pro svůj příští film udělá menší změnu. Místo titulku „Desátý film Quentina Tarantina“, čehož bychom se dočkali, kdyby Tarantino v své kariéře chtěl dát pokračovat, uvidíme ,,Poslední film Quentina Tarantina.“ Režisér taktéž uvažuje, že něco podobného dá i do budoucího traileru.

Je samozřejmě otázkou, zda se bude opravdu jednat o jeho poslední film. Tarantinovi ještě ani nebylo šedesát let, tudíž jeho odchod do filmařského důchodu se může zdát být poměrně brzkým. Mnoho fanoušků proto doufá, že režisérovi se po natáčení filmů zasteskne, přičemž svůj daný slib poruší, aby si přeci jenom ještě něco natočil. Můžeme jen doufat. Tarantino si však myslí, že pokud odejde ve správný čas, zanechá ve filmařském světě výraznější stopu. Jaký váš nejoblíbenější film slavného režiséra?