Nedávno zakončený Comic-Con v San Diegu nám toho z MCU světa nadělil požehnaně. Dočkali jsme se nejenom podrobného plánu na nadcházející pátou a šestou fázi, ale také třeba i oficiálního traileru na pokračování Black Panthera jménem Wakanda Forever. Na Comic-Conu se taktéž vysílal vůbec první trailer na třetí Strážce Galaxie od Jamese Gunna, který však mohli exkluzivně zhlédnout pouze návštěvníci v Sálu H. Zároveň se ale očekávalo, že by tak první upoutávka mohla vyjít ven i online, ale zatím se tak nestalo. Proč? Inu přesně na tuto otázku přináší odpověď sám Gunn. 

Režisér na svém Twitteru odhalil, že i přestože se mu první oficiální trailer tuze líbil, po několika zhlédnutí usoudil, že není úplně spokojený s některými jeho speciálními efekty. Gunn s oznámením na Twitteru přišel poté, co se někteří fanoušci začali domnívat, že za neuvedením traileru online stojí představitelé od Marvelu a Disney. Režisér taktéž fanouškům připomenul, že produkce třetího dílu skončila teprve před několika měsíci, tudíž stále před sebou ještě mají dosti práce. Fanoušky proto žádá, aby ještě nějakou dobu vydrželi čekat.

V samotném traileru ale údajně uvidíme nejenom Willa Poultera v roli Adama Warlocka, ale také i herce Chukwudi Iwuji, který ztvární slavného marvelovského padoucha jménem High Evolutionary. Ve filmu by tak měl zastávat úlohu hlavního záporáka. Trailer také údajně odhaluje Gamoru (Zoe Saldaña), která bude ve filmovém ději spolupracovat se zločineckým syndikátem jménem Ravagers. Po událostech posledních dvou Avengers filmů si ale nepamatuje nic z doby strávené se Strážci.

James Gunn taktéž fanoušky upozornil, že i když ve filmu bude opět dostatek humoru, v mnoha ohledech bude temnější. Taktéž upozornil na to, že třetí díl „nebude tím, co fanoušci čekají“. Ať už to tedy znamená cokoliv. Ve snímku samozřejmě uvidíme staré známé herecké sympaťáky jako Chris Pratt, Dave Bautista, Karen Gillan, Pom Klementieff, Bradley Cooper a Vin Diesel.

Oficiální premiéra je stanovená na 4. 5. 2023.