Už za tři dny, tedy 7. 7. 2022, se do kin přiřítí další očekávaná marvelovka, kterou bude Thor: Láska jako hrom. Už několik měsíců také víme, s jakým mocným soupeřem v ní bůh hromu změří své síly. Bude to hrozivý Gorr the God Butcher, přičemž jak už může být podle názvu patrné, bude se jednat o jedince, který se vydá na cestu za zničením všech žijících bohů. Zahraje si ho Christian Bale, jehož podobu jsme již mohli vidět v traileru a několika vydaných klipech.

Nicméně fanoušci, kteří jsou obeznámeni z komiksovou předlouhou, vědí, že filmová verze Gorra se od té původní v lecčem liší. Když pomineme absenci chapadel na hlavě, tak je také vidno, že Gorr bude mít ve filmovém zpracování nos. Nad tím někteří komiksoví fandové však pozvedli obočí, protože právě absenci nosu považují za jeden z nejvíce ikonických prvků na celém padouchovi. 

V nedávném rozhovoru pro IGN ale přišel s vysvětlením sám režisér Taika Waititi. Ten totiž uvedl, že kdyby udělali Gorra beznosého, příliš by se podobal jednomu z nejslavnějších padouchů v historii filmu. Na mysli měl samozřejmě Lorda Voldemorta z Harryho Pottera.

,,Jeho tvář v komiksech bohužel trochu připomíná Voldemorta. Takže jsem si říkal, že lidé si ho s ním začnou automaticky spojovat. Tudíž jsme se rozhodli, že se od tohoto designu trochu odchýlíme, ale zachováme některé jeho prvky a fakt, že třímal meč. Nicméně šlo hlavně o jeho příběh, to bylo pro nás nejdůležitější.“

Voldemort a Gorr rozhodně některé společné prvky sdílejí, oba mají nepřirozeně bledou pleť, jsou plešatí a místo nosu mají dvě úzké štěrbiny. Zda však bude Gorr během boje vydávat stejně dramatické zvuky jako filmová verze Pána zla, to se budeme muset nechat překvapit. 

V nadcházející marvelovce se tak dočkáme nejenom Gorra, ale i některých starých známých. K Thorovi (Chris Hemsworth), se tak připojí nejenom Valkyrie (Tessa Thompson) a Korg (Taika Waititi), ale také jeho bývalá přítelkyně Jane Foster(Natalie Portman), která se vrátí na scénu jako mocná Mighty Thor. Taktéž se dočkáme několika sekvencí se Strážci Galaxie, ovšem jejich role v celkovém příběhu filmu patrně příliš velká nebude.

Dále se tak můžeme těšit na herce jako Russell Crow, Chris Pratt, Karen Gillan, Jaimie Alexander, Sean Gunn, Matt Damon, Sam Neill, Melissa McCarthy, Luke Hemsworth a Simon Russell Beale. Waititi se opět postaral o režii, zároveň také zpracoval scénář, se kterým mu pomáhala ještě Jennifer Kaytin.

Půjdete se na čtvrtého Thora podívat do kina?