Kult, fanatik či rituální sebevražda nejsou zrovna výrazy, které by člověk čekal v popisu komedie. Jak ale dokládá ukázka z filmu Seven Stages to Achieve Eternal Bliss, s těmi správnými herci a filmaři se dá natočit ledacos. Klidně i komedie o rituálních sebevraždách.

Film s předlouhým názvem (původní název byl dokonce ještě delší: Seven Stages to Achieve Eternal Bliss by Passing Through the Gateway Chosen by the Holy Storsh) vypráví o mladém páru, který se nastěhuje do bytu s podezřele nízkým nájmem. Brzy se dozví, proč tomu tak je. Ukáže se, že v jejich koupelně kdysi spáchal sebevraždu vůdce jakéhosi kultu a od té doby se do bytu pravidelně vloupávají členové kultu, aby příklad svého vůdce následovali. Co na to nájemníci bytu? Překvapivě se rozhodnou, že fanatikům se sebevraždou pomohou.

V komedii, která se promítala už na festivalu v Tribece před dvěma lety, si hrají Kate Micucci a Sam Huntington. Roli vůdce sekty si střihnul oskarový scénárista, režisér a herec Taika Waititi. V rolích jeho následovníků se objevují například Dan Harmon (Rick a Morty) či komici Maria Bamford, Brian Posehn a Mark McKinney.

Po dvou letech po uvedení by se měl snímek konečně dostat do kin. Americká premiéra je naplánována na 6. března. Od 17. března se pak film objeví v nabídkách digitálních půjčoven filmů. Zda a kdy případně bude film k dispozici v Česku, zatím není známo.