V jednom z rozhovorů na letošní BAFTĚ prozradil Taika Waititi, režisér a scénárista třetího (Thor: Ragnarok) a čtvrtého Thora s podtitulem Love and Thunder, svůj odhad na začátek natáčení filmu, které by podle něj mělo začít již v srpnu v Austrálii. Nicméně je ale toto tvrzení značně nejisté vzhledem k tomu, jak neutěšená situace momentálně v zemi panuje. Sám Waititi totiž zatím neví, jak moc natáčení probíhající požáry, jež odmítají ustoupit, ovlivní.

Přesto se ale na nového Thora můžeme pomalu, ale jistě začít těšit. A ačkoliv je samotná zápletka dosud obestřena rouškou tajemna, víme jedno. Jane Foster v podání Natalie Portman se vrací a podle všeho bude hodna mocného kladiva Mjolnir, což by nás pravděpodobně odkazovalo na komiksovou linku s Goddess of Thunder a komiksy What If?, kde se z Jane stal Thor.

Horlivě se ale spekuluje i o tom, že se ve filmu objeví další „hodná“ osoba, kterou by neměl být nikdo jiný než Beta Ray Bill, jehož easter egg mohli bedliví pozorovatelé zahlédnout už v Ragnaroku. Otázkou tedy je, objeví-li se nakonec tento hmyzák ve čtyřce po boku Thora, aby společně čelili nějakému většímu nepříteli.

MCU momentálně vstupuje do čtvrté fáze a my se tak jen můžeme domnívat, co si na nás tento snímek přichystá. Možná největšího padoucha celého multiverza? Nebo návrat starých známých? Na to si už musíme počkat až do listopadu příštího roku, kdy by měl Thor: Love and Thunder vyjít.