Ještě nedávno žilo celé Česko šitím vlastních látkových roušek, které kromě jejich primárního ochranného účelu začaly fungovat i jako módní doplněk. Někdo si ušil rouškou z povlaku na polštář s roztomilými koťátky, někdo rozstříhal tričko své oblíbené metalové kapely. Německá umělkyně, známá pod přezdívkou Lady Frankenstein, ovšem výrobu ochranných pomůcek povýšila na úplně nový level.

„PO TOM, CO JSEM SI VYROBILA MASKU S CHAPADLY CHOBOTNICE, PŘIŠEL MŮJ MUŽ S TÍM, ŽE BY TAKÉ NĚJAKOU TAKOVOU CHTĚL. PROTOŽE JSME OBA DVA VELCÍ FANOUŠCI VETŘELCE A MYSLÍME SI, ŽE JE DOST COOL, NAVRHLA JSEM MANŽELOVI, ŽE MU VYROBÍM MASKU FACEHUGGERA. BYL TÍM NÁPADEM TAK NADŠENÝ, ŽE JSEM HNED ZAČALA.“

LADY FRANKENSTEIN PRO SYFY WIRE

Kdyby tu byl náhodou někdo facehuggery nepolíbený, jedná se o jedno z vývojových stádií dnes již legendárního vetřelce. Vetřelčí královna naklade vejce, z vejce se vylíhne facehugger, který se přicucne na hostitele, do kterého naklade vetřelčí embryo a následně umře. V těle hostitele se mezitím embryo vyvine do chestburstera, který se vykouše z hrudi hostitele. A za pár dnů tu máme krásného dospělého xenomorpha.

Výroba masky z pevné modelovací hmoty zabrala paní Frankensteinové, která je zkušená modelářka, podstatně méně času, něco okolo 20 hodin. Na její tvůrčí postup se můžete podívat v galerii.

Nevíme jak vy, ale kdybychom si měli vybrat mezi maskou facehuggera nebo čínským respirátorem, za nás máme jasno. I s tím rizikem, že by se to u večeře mohlo trochu zvrhnout.