Minulé léto v pouhých 43 letech zemřel na rakovinu herec Chadwick Boseman, který se především proslavil svým ztvárněním Black Panthera. Byla to velká ztráta nejen pro Hollywood, ale i pro svět MCU, ve kterém jeho postava hrála jednu z primárních rolí. Boseman se ujal role T´Chally už ve třetím snímku o Kapitánovi Americe, který nesl název Civil War. Posléze se dočkal i zcela vlastní sólové marvelovky, jež byla dokonce nominována na Oscara za Nejlepší film roku. A vzhledem ke komerčnímu úspěchu prvního dílu, který částečně vyšlapal cestičku pro velkolepou událost v Avengers: Infinity War, bylo jasné, že se Black Panther dočká pokračování. Věci se ale po hercově smrti dost zkomplikovaly. 

Původně se počítalo s tím, že ve druhém díle Black Panthera bude hrát Boseman roli hlavního protagonisty také, ovšem samotná produkce byla vážně ohrožena po jeho smrti. Nakonec se ale rozhodlo, že film Black Panther: Wakanda Forever vznikne i bez něj. Někteří fanoušci se ale nechali slyšet, zda by někdo nemohl zesnulého Bosemana v roli T´Chally nahradit. Po všem tom dobrodružství, které postava zažila, se jim totiž nelíbí představa, že se ze světa MCU prostě jen tak znenadání vypaří. Dokonce vznikla i fanouškovská petice, která požaduje, aby byla role předána někomu jinému. Producent Nate Moore však potvrdil, že k ničemu takovému nedojde.

,,Pokud mám být zcela upřímný, tak T´Challu už v MCU neuvidíte. Všichni se totiž domníváme, že je to postava, která je úzce spjatá hlavně s výkonem Chadwicka Bosemana. Musíme ale přijít na způsob, jak v celé sérii pokračovat bez něho.“

Wakanda Forever tak nebude pouhým pokračováním prvního dílu, ale také projevem úcty k zesnulému herci, jehož výkon si zamilovaly miliony fanoušků. Pochodeň hlavního protagonisty tak se vší pravděpodobností převezme postava Shuri, kterou opět ztvární Letitia Wright. Vrátit by se měli i herci Daniel Kaluuya a Lupita Nyong´o. Premiéry filmu se dočkáme až za rok, přesněji 11. 11. 2022.