Halucinogenní vesmírné dobrodružství se představuje v traileru pro streamovací službu Shudder. Ta u nás není ani příliš známá a ani jednoduše dostupná. To nám však nebrání v tom, abychom se podívali na tento netradiční počin. Jedná se o titul, který napsal a zrežíroval Seth Ickerman. Tento nízkorozpočtový francouzský film má pouze 50 minut, přesto stojí za pozornost. Vypráví příběh umělé inteligence, která ve formě ducha mladé ženy unikla z vesmírné lodi a vyzývá dva „blade runnery“ k honičce napříč galaxií.

O výbornou synthwave hudbu, kterou můžete slyšet v traileru, se postaral umělec pod pseudonymem Carpenter Brut. Film je sequelem pro krátké hudební video Turbo Killer, kde zmínění umělci poprvé spolupracovali. Ve filmu si zahráli méně známí herci Elisa Lasowski, Anders Heinrichsen, Noémie Stevens, Christian Erickson, Joëlle Berckmans, a Natasha Cashman. Doufám, že je tenhle film uvede ve větší známost.

Film původně vznikal jako Kickstarterový projekt, než do něj přispěli i další dobrodinci, jinak by film nemohl nikdy vzniknout. Umělci si nekladou malé cíle a svůj film srovnávají s velikány svého žánru. Slibují, že tam kde kultovní Blade Runner s filozofickými otázkami skončil oni pokračují. Film se nebojí provokovat ani silně náboženskými symboly. Jestli vás titul zaujal, můžete také navštívit oficiální stránky projektu nebo si poslechnout původní soundtrack

Podle mého film vypadá jedinečně a nemohu se dočkat, až si ho u nás budu také moci sehnat. Co myslíte vy? Zaujalo vás to nebo je to jenom další umělecká hovadina?