Svět Zaklínače nedávno zažil renesanci díky netflixovskému seriálu. Přestože seriál pomohl navýšit počet hráčů, americké komiksové vydavatelství Dark Horse pod záštitou CD Projektu Red si taktéž hodlá ukousnout svoji část koláče. Proto oznámilo v pořadí již pátou minisérii s naším oblíbeným Bílým vlkem. Série ponese jméno The Witcher: Fading Memories (Zaklínač: Blednoucí vzpomínky) a bude se skládat dohromady ze čtyřech dílů.

"Geralt bude vyčerpaný a sklíčený, protože hrozba monster zdánlivě zmizela," stojí v oficiální anotaci. "Časy byly pro zaklínače vždy těžké, ale bez stále práce se jeho situace ještě zhoršila. Zatímco Geralt přemýšlí nad možnostmi svojí životní cesty, dostává nabídku od starosty malého města Towitzu, kde jsou děti unášeny mlhavci. Ale Geralt cítí, že zde není něco v pořádku..."

O samotný komiks se postarají pánové Bartosz Sztybor, který se zatím soustředil spíše na domácí polskou tvorbu a Amad Mir, jenž pracoval na komiksu Zarathustra pod francouzským nakladatelstvím Dargaud. V originále by měl příběh vyjít 17. června/júna. O českém vydání zatím nic nevíme, ale vzhledem k tomu, že Crew vydalo všechny čtyři předcházející minisérie (Z masa a ohně, Prokletí vran, Liščí děti a Skleněný dům), pravděpodobně nevynechá ani tuto.