HBO v minulém roce uvedla na televizní trh minisérii Medvědín (v originále Beartown), jež se stala neméně úspěšnou adaptací populárního švédského románu Fredrika Backmana. Nedávno o sobě tato napínavá série od Petera Grönlunda, která je ukázkovým příkladem skandinávského noiru, dala vědět v oficiálním traileru oznamujícím její uvedení na streamovací platformě HBO Max.

Městečko Medvědín pomalu ustupuje divoké horské přírodě, která jej obklopuje. Pozornost tamních obyvatel se čím dál více upíná k juniorskému mistrovství v ledním hokeji jako k vidině zajištění lepší budoucnosti. Vítězství by totiž mohlo přitáhnout pozornost k upadajícímu městečku, což by jistě přineslo nejen státní dotace, ale také talentované sportovce, kteří by dali Medvědínu přednost před velkými městy v okolí.

Přečtěte si také: Polární kruh se zanedlouho zbarví do ruda v severském thrilleru Red Dot, Netflix vypustil oficiální trailer

Čím větší naději vkládá místní komunita do vítězství, tím silnější tlak pociťuje tým mladých hráčů, v jehož čele se ocitl Peter Andersson (Ulf Stenberg), místní hrdina a někdejší hokejová hvězda, jejíž kariéra skončila tragédií. V okamžiku, kdy je současný hvězdný hráč týmu obviněn z ohavného činu, zachvátí město chaos. Vznesená obvinění se šíří po celém Medvědíně rychleji než mrazivý severský vítr, který nenechá v poklidu ani jeden dům.

Dramatická krimi série Medvědín se na platformě HBO Max objeví již 22. února 2021. Diváci se mohou těšit na nervy drásající výpověď o naději, jež spojuje malou komunitu, o tajemstvích, která ji rozdělují, o odvaze jednotlivce postavit se zbytku skupiny a o důsledcích špatné výchovy dětí.