Thomericanova spanilá jízda skrz ledové hory pokračuje. Každý další krok do svatyně si však musí se svými přáteli vybojovat. Kam je ale až ochotný zajít, aby dosáhl svého?

CO SE STALO POSLEDNĚ?

I přes Sharlottino vábení se překvapená skupina vydala od zamčených dveří, které ji zajímaly, pryč. Obr házející obří balvany zní jako přesvědčivý argument, proč nečekat, až přijde znovu, ale vyjít mu naproti. Vyjít schody nahoru bylo pro většinu skupiny jednoduché, v hlavní síni ale narazili (doslova) a nenašli jiné řešení než po více než metrových schodech vyjít ještě o jedno patro výš.

Ze dveří přilehlé místnosti se ozývá smích. Mistralovi se podaří zjistit, že tam žije rodinka yettiů. Všechny ale překvapí, že "malé" dítě si kope s tvorem zabaleným jako míč. Neochotně, ale vědomi si těžkého boje před sebou, se vydávají dál a ocitnou se v obrovské kuchyni.

Před jedněmi dvířky si všimnou mechanismu, který by je mohl otevřít. I přes náročné vymýšlení, kterak zatáhnout za páku (je to věda), se jim to však nedaří - cesta je zablokovaná.

Mistral sebere odvahu a vrací se s Que T. do místnosti, kde viděli předtím nečekané obyvatele nehostinné pevnosti. I přes původní překvapení se oběma stranám podařilo smluvit zajímavý směnný obchod. Za překvapivou úplatu jim Yetti nabízí pomocnou ruku. Především se jim ale podaří osvobodit onen živoucí míč, ze kterého se vysvobodí vysoký goliáš Ulthar Hromohlas, bojovník z blízké vesnice.

Společně vycházejí nahoru ke kapli. Ve tmě kaple se ale něco skrývá. A na konverzaci chuť nemá.

Následný boj vypadá až přespříliš dramaticky, když Que T. i Thomerican padnou v bezvědomí k zemi. Síla skupiny je ale nakonec naštěstí větší a stínový vlk Fist ztrácí spolu se svým životem i svůj titul. Přejímá jej Thomerican a jako novopečený Král hory dochází k soše Korda, ze kterého padají kouzelné předměty.

Radost jim ale překazí skupina přiběhnuvších goliášů se slovy: "Dostaňte je, jsou to vykradači hrobů!"

DOBRODRUŽSTVÍ VĚČNÝCH DUŠÍ POKRAČUJE JIŽ DNES!

• Proč proti nim goliášové náhle obrátili?

• Podaří se jim situaci vyřešit mírumilovně nebo budou muset do dalšího boje?

• Dovedou tak unavení případný boj přežít?

Odpovědi na tyto otázky získáme jako vždy dnes od 18:00 na Twitchi, Youtube  a zde na stránkách Nerdfixu!